28 aprilie 2024
De Sf.Arhangheli Mihail şi Gavriil – Jandarmii dâmboviţeni au făcut colivă şi au chemat preotul

De Sf.Arhangheli Mihail şi Gavriil – Jandarmii dâmboviţeni au făcut colivă şi au chemat preotul

Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil – ocrotitorii Jandarmeriei Române

Biserica primelor veacuri creştine a stabilit ziua de 8 noiembrie ca sărbătoare închinată Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, conducătorii oştilor cereşti, care simbolizează lupta pentru dreptate, împotriva răului şi a necinstei, dar şi un model spiritual pentru toţi jandarmii.

Pornind de la aceste simboluri, începând cu anul 1940 Jandarmeria Română i-a ales drept patroni spirituali ai Armei.

Mesajul conducerii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa cu prilejul sărbătoririi Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil

Dacă în fiecare an pe data de 3 aprilie se sărbătoreşte înfiinţarea Jandarmeriei Române, la 8 noiembrie marcăm o zi la fel de importantă: Ziua patronilor spirituali ai Armei, Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil.

Pornind de la deviza Jandarmeriei Române „Lex et ordo”, care înnobilează însemnul heraldic, găsim evidente similitudini cu trăsăturile Arhanghelilor.

Mihail reprezintă „legea”, pe care o apără cu sabia focului, iar Gavriil este „ordinea” – firescul, bunătatea, pacea, rezumată la simbolul crinului. Tot astfel întreaga noastră activitate se desfăşoară pe aceste coordonate pentru că jandarmii veghează zi şi noapte la siguranţa cetăţenilor prin activităţile specifice pe care le desfăşoară.

Fiind zi de sărbătoare, transmitem urări de sănătate şi un călduros „La mulţi ani” tuturor celor care îşi serbează ziua onomastică.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL AL I.J.J. DÂMBOVIŢA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial