TIMP LIBER: Cum iti construiesti singur o casuta de gradina
Daca te numeri printre norocosii care beneficiaza de o gradina si spatiu verde in jurul casei,iata o idee pe care o poti pune in practica si care, cu siguranta, va reflecta momente frumoase petrecute alaturi de familie. Puteti folosi timpul liber pentru a lucra la un proiect impreuna si, ulterior, sa va bucurati din plin de rezultat. Folositi spatiul verde pentru a construi o casuta de gradina pe care o puteti folosi in diverse scopuri practice : magazie pentru pastrarea uneltelor de gradinarit, spatiu pentru depozitarea obiectelor ce nu mai au loc in casa sau, de ce nu, atelier pentru proiectele tale DIY sau spatiu de joaca pentru copii. Cu siguranta, cei mici vor fi incantati sa participe si se vor bucura de timpul petrecut impreuna la realizarea acestui proiect. Si pentru ca vremea e din ce in ce mai calda, va puteti apuca chiar acum!
De ce materiale ai nevoie?
-masa de lucru-un suport pe care sa poti masura si taia materialele.
-fierastrau circular-absolut necesar pentru a taia lemnul in diferite forme.
-fierastrau manual si electric-fierastraul manual il vei folosi pentru bucatile mici de lemn, iar cel electric pentru dimensiuni mai mari si mai greu de taiat.
-masina de insurubat-pentru gaurile pe care va trebui sa le faci in peretele din lemn, ideala pentru zidaria clasica, chiar si pentru beton dur.
-ruleta, creion, ciocan- accesorii utile care nu trebuie sa iti lipseasca din kit-ul tau.
Ca si proiect, casuta poate fi realizata in dimensiuni mai mari, intrucat se poate amenaja pentru a locui in ea comod doua persoane, pe timp de vara.
Daca planuiti sa extindeti proiectul, este recomandat sa folositi o metoda de izolare, precum vata minerala de la Hornbach si sa utilati incaperea cu un aragaz mic sau o plita electrica si o canapea extensibila/saltea.
O alta idee ar fi sa atasati micii ,,locuinte,, un spatiu dedicat igienei personale si sa montati o cabina de dus exterioara, cu paravan din lemn sau bambus. Sunt multe modele de cabine de dus, care se preteaza in exterior. Poti sa dai click pentru toate modelele de pe site si sa alegi un model potrivit pentru ce ai nevoie. Avantajul unui proiect de genul acesta este faptul ca poti primi musafiri care sa doarma in ea sau o poti utiliza ca si ,,garsoniera,, pentru prieteni sau pentru cei mici. Iar amenajata corespunzator, se poate transforma usor intr-un spatiu de relaxare ideal.
Revenind la proiectul intial, o casuta simpla, din lemn, este foarte usor de construit. Noua incapere trebuie sa fie mai mica in inaltime si sa se contopeasca placut cu casa ta. Asadar, fa-ti pentru inceput un plan. Daca stii cum vrei sa arate noua ta incapere si ce functionalitate va avea, iti va fi usor sa alegi materialele necesare si sa termini rapid constructia, cu costuri minime, bineinteles. Pentru ca este un spatiu de baza sezonier, nu irosi timp pentru constructii complexe. Pastreaza linii drepte si simple iar la final poti atasa elementele decorative, cum ar fi pietre, flori, un balansoar in fata casutei, etc. Nu te limita doar la lemn atunci cand vine vorba de materialele folosite, si indreapta-ti atentia si spre caramida sau piatra, pentru un aspect rustic. Desigur, acest spatiu trebuie sa fie acoperit, insa tine minte ca poti sa jonglezi oricand cu amenajarea intrucat sa te incadrezi in bugetul stabilit, asa ca alege un material clasic, ieftin si rezistent.
Nu ai nevoie de un buget impresionant pentru a obtine o casuta de gradina asa cum iti doresti, ci doar de viziune si cateva idei smart de amenajare. Timpul petrecut cu familia in realizarea acestui proiect va fi foarte relaxant si, mai mult de atat, vei castiga un spatiu simpatic, multifunctional!