26 aprilie 2024
Termocentrala Doiceşti, FĂRĂ SCĂPARE! “Ne pune în dificultate mare”

Termocentrala Doiceşti, FĂRĂ SCĂPARE! “Ne pune în dificultate mare”

“Discuţiile privind Termocentrala de la Doiceşti sunt foarte complicate. Am fost la Bucureşti, la Ministerul Energiei, Fondul Monetar Internaţional nu a avizat preluarea de către Consiliul Judeţean şi într-un fel e întemeiat, dânşii spun că prejudiciem creditorii comercial ai Termocentralei, care au creanţe foarte mari de încasat.

Am mai făcut un demers, în sensul că am dus o solicitare a Consiliului Judeţean şi a primăriilor din zonă de a prelua anumite bunuri.

La Consiliul Judeţean aş vrea să preiau priza de apă, de unde se alimentează cu apă industrială tot municipiul Târgovişte, punctul de transformare fiind, să spun aşa, averea cea mai importantă care a rămas acolo, cabanele de la munte (sunt patru, lângă tabere), unele în stare de degradare avansată, şi clădirile administrative, cantină, birouri. Iar primăriile din zonă şi-ar dori să preia suprafeţele de teren pe care le are Termocentrala la Şotânga, la Doiceşti şi la Aninoasa.

Deşi unele dintre terenuri sunt halde de cenuşă, ele pot fi utilizate, de exemplu, pentru panouri fotovoltaice. Câmpuri imense am putea face, avem o sută şi ceva de hectare de halde de cenuşă în zona aceasta aferentă Termocentralei.

Nu vă ascund că am avut discuţii extrem de tensionate la Oficiul pentru Privatizare în Industrie pe subiectul acesta, le-am dat nişte soluţii să spunem juridice cum să facem operaţiunea aceasta şi tot cert este că pe data de 28 februarie este termenul maxim în cadrul căruia, cu acordul cu FMI, trebuie deschisă procedura insolvenţei, ceea ce practic ne pune în dificultate mare.

Datoriile Termocentralei sunt foarte mari, cred că peste 500 de miliarde”, spune preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial