21 mai 2024
Târgovişte – Mercedes făcut praf de locomotivă! Un pasager a murit, şoferul şi un martor, în stare de ŞOC!

Târgovişte – Mercedes făcut praf de locomotivă! Un pasager a murit, şoferul şi un martor, în stare de ŞOC!

Imprudenta la volan a croit azi-noapte drum spre dezastru, la marginea orasului Targoviste!

O masina in care se aflau trei barbati a fost spulberata de o locomotiva si unul dintre pasageri, aflat pe scaunul din dreapta, a pierit in impact.

Soferul a vazut prea tarziu crucea Sfantului Andrei si s-a indreptat in viteza spre calea ferata, spune mecanicul, care – in ciuda eforturilor – n-a mai avut cum sa evite accidentul.

Barbatul de la volan si celalalt pasager au scapat cu rani usoare, dar sunt traumatizati de ce s-a intamplat.

Minute in sir, pompierii de la descarcerare s-au chinuit sa-l scoata din autoturismul zdrobit pe barbatul de 37, care statea pe scaunul din dreapta. Nu mai avea insa puls, atunci cand l-au asezat pe targa.

“Am gasit o persoana decedata. L-am descarcerat, s-a mai incercat timp de 30 de minute resuscitare, fara suces”, ne-a declarat dr.Dan Comanescu, medic la Ambulanta Dambovita.

Soferul si celalalt pasager au scapat cu rani usoare. Barbatul aflat la volan, in varsta de 34 de ani, a suferit insa un soc, atunci cand a realizat ce s-a intamplat.

“Cand a venit cu viteza, el pe mine m-a vazut tarziu si el n-a mai putut sa evite si a luat mult, dar eu incadrasem, eram pana aici”, ne-a marturisit Stelian Andrei, mecanic pe locomotiva.

Colegii mecanicului povestesc ca totul s-a petrecut fulgerator.

“S-au dat semnale cu fluierul locomotivei. A venit cu o viteza extraordinar de mare, cred ca a avut peste o suta de km la ora, fara sa se asigure, sa opreasca, a venit si a intrat direct in noi.”, ne-a povestit Radian Popa, manevrant de vagoane.

“S-a dus pe camp. Noi eram deja angajati in depasirea pasajului, sunt urmele pe jos, pe sosea, de unde ne-a agatat pe noi.”, isi amintea Traian Plugaru, sef de tren.

Politistii au discutat cu martorii, dar si cu soferul, si au primele concluzii.

“Soferul nu s-a asigurat la trecerea cu calea ferata, fiind lovit de o locomotiva”, ne-a mentionat subinspectorul Alexandra Niculae, purtatorul de cuvant al IPJ Dambovita.

Politistii au deschis, pe numele soferului, un dosar de cercetare penala pentru ucidere din culpa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial