19 aprilie 2024
Serial EXCLUSIV! Cioburi de speranţă – Musafirul NEPOFTIT

Serial EXCLUSIV! Cioburi de speranţă – Musafirul NEPOFTIT

“Am amintit in treacat de acest personaj controversat cand v-am relatat despre perioada descoperirii drogurilor in apartamentul cetateanului kurd.

El a fost cel care a dus raportul meu unuia dintre capii unei gruparii interlope, cu care avea diverse afaceri in acea perioada.

Incompetenta si servilismul acestui asa-zis ofiter m-au facut sa traiesc zile de cosmar, eram amenintat cu moartea tot timpul, iar sefii imi spuneau ca nu-mi pot asigura protectia, fiind politist trebuia sa ma apar singur.

Usor de zis, dar greu de pus in practica acest sfat, regretam ca pusesem pe hartie informatiile obtinute, dar era tardiv.

Doar evenimentele care lezau linistea locuitorilor ma mai scoteau din starea de apatie si nesiguranta in care-mi desfasuram activitatea.

Intr-o dimineata de noiembrie 1994, pe la orele 6,30 ma indreptam spre birou. Am observat in fata primariei un barbat imbracat cu niste salopete murdare de noroi, neras, cu un aspect destul de dubios.

M-am oprit langa el, l-am intrebat unde locuieste, nu-l mai vazusem pana atunci si am observat ca sovaia in raspunsuri.

L-am invitat in birou sa-mi povesteasca cum a ajuns pe raza localitatii si mi-a insirat o poveste cusuta cu ata alba.

Dorind sa-i fac o perchezitie corporala, m-am apropiat de el si am simtit un puternic miros de alcool si l-am intrebat unde a baut toata noaptea.

Mi-a raspuns ca la o ruda in comunitatea de tigani, fara a putea preciza si numele acesteia. Eram convins ca mintea si i-am privit mai atent cizmele pe care se vedeau mai multe picaturi de sange inca neinchegat.

Nu avea nici-o rana vizibila asa ca l-am rugat sa se dezbrace de salopete. Nu avusesem timp sa aprind focul, in birou erau doar cateva grade peste zero.

Mai palid si indurand cu greu frigul din birou, a inceput sa spuna adevarul, in noaptea care tocmai se incheia venise cu un tovaras de-al sau la furat.

Ajunsese in localitate cu o bascula din Ploiesti si patrunsesera in mai multe curti de unde furasera gaini, alcool, rufe de pe culme si alte bunuri. Bunurile erau la partenerul sau care, inainte sa ajung eu, plecase cu un autobuz spre Valea Dragului.

Nu terminase hotul de povestit cand a inceput sa sune telefonul,d-l primar ma anunta ca cineva i-a furat mai multe gaini si rufele de pe sarma, dupa cateva minute am mai primit cinci telefoane prin care mai multi cetateni ma sesizau ca le-au fost furate bunuri.

I-am invitat pe toti la birou, in frunte cu primarul, sa vada autorul faptelor. Am luat legatura imediat cu colegii din Valea Dragului care l-au asteptat cu flori in statia de autobuz pe celalalt hot de la care au recuperat bunurile furate, mai putin gainile moarte si alcoolul.

Am incheiat destul de repede socotelile cu hotul in salopete si am revenit la temerile mele, dorindu-mi parca sa fiu din nou prins intr-o ancheta, sa uit amenintarile.

Dorinta avea sa mi se indeplinesca, a doua zi aveam sa aflu niste informatii naucitoare cu privire la unul dintre rromii din localitate…

Va urma”

DD

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial