20 aprilie 2024
Târgovişte şi Bucşani: Muzica fără licenţă le-a adus… dosar penal!

Târgovişte şi Bucşani: Muzica fără licenţă le-a adus… dosar penal!

Două persoane sunt cercetate de poliţişti pentru încălcarea prevederilor Legii 8/1996 privind drepturile de autor şi drepturile conexe

Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor şi investigaţii criminale, au executat o acţiune pe linia respectării legislaţiei în domeniul protecţiei dreptului de autor.

Cu ocazia verificărilor efectuate la o societate comercială din Târgovişte, poliţiştii au descoperit că administratorul acesteia difuza ilegal opere muzicale, fără a deţine licenţa în acest sens.

Totodată, în urma unei acţiuni similare organizate pe raza comunei Bucşani, a fost depistat un bărbat, reprezentant legal al unei societăţi, care nu deţinea licenţă neexclusivă pentru comunicarea publică a operelor muzicale încheiată cu titularii de drepuri, pentru localul amenajat la punctul de lucru al societăţii.

Pe nume celor două persoane, poliţiştii au întocmit acte premergătoare cercetării penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comunicare publică de opere purtătoare de drepturi conexe fără acordul titularilor de drepturi.

Poliţiştii au depistat în trafic trei bărbaţi, în timp ce conduceau autovehicule, fără a poseda permis de conducere

Poliţiştii dâmboviţeni au organizat o acţiune pe linia respectării legislaţiei în domeniul circulaţiei pe drumurile publice.

În cadrul acţiunii, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 51 de ani, au fost opriţi în trafic de poliţişti, ocazie cu care s-a stabilit ca aceştia conduceau autovehicule pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie.

Cei trei bărbaţi sunt cercetaţi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped. de art. 86 alin. 1 din O.U.G. 195/2002.

Întrucât, unul din cei trei bărbaţi, în vârsta de 51 de ani, emana halenă alcoolică, poliţiştii l-au condus la spital pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Acesta a refuzat supunerea recoltării probelor biologice, motiv pentru care va fii cercetat de poliţiştii atât pentru conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără să posede permis de conducere, cât şi pentru refuzul de a se supune recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial