13 aprilie 2024
Curtea Domnească Târgovişte, la Gaudeamus: “ŞCOALA DE ALTĂDATĂ”

Curtea Domnească Târgovişte, la Gaudeamus: “ŞCOALA DE ALTĂDATĂ”

COMPLEXUL NAŢIONAL MUZEAL „CURTEA DOMNEASCĂ” TÂRGOVIŞTE PREZENT LA TÂRGUL INTERNAŢIONAL “GAUDEAMUS – CARTE DE ÎNVĂŢĂTURĂ”

Cel mai important eveniment cultural de tip expoziţional din România

Organizat de Radio România, “Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de Învăţătură”, ediţia 2013, se va desfăşura în perioada 20 – 24 noiembrie 2013 în Pavilionul Central Romexpo.

Cu statut de invitat, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” din Târgovişte va fi prezent și anul acesta la Târgul Internaţional “Gaudeamus – Carte de învăţătură”, aflat la cea de-a XX-a ediţie, cu expoziţia “ŞCOALA DE ALTĂDATĂ”.

Expoziţia îşi propune să ilustreze evoluţia învăţământului dâmboviţean, să readucă în inimile vizitatorilor un strop din atmosfera şcolii de altădată, cu rechizite aparţinând diverselor perioade de timp, începând cu manuale şcolare, diplome de merit, certificate de absolvire, cataloage, carnete de note, fotografii cu copii şi cadre didactice, amintiri din anii 1833 până la jumătatea secolului XX, perioadă trecută, dar nu şi uitată.

Toate acestea, sunt puse în valoare de o atmosferă de epocă, creată de reconstituirea unei săli de clasă după un model de sec. XIX.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial