20 aprilie 2024
Târgovişte: Elevii Colegiului Ion Ghica, după Job Shadow Day: ” Suntem mai bogaţi!”

Târgovişte: Elevii Colegiului Ion Ghica, după Job Shadow Day: ” Suntem mai bogaţi!”

Consultant financiar, polițist, lucrător în sănătate cele mai cerute meserii de către elevii din Târgoviște participanți în Job Shadow Day® Târgoviște, 9 aprilie 2013 – Peste 90 de liceeni din Târgoviște au învățat pentru o zi despre profesii alături de 20 de angajați în companii și instituții.

Cei peste 90 de elevi clasele a X-a si a XI-a de la Colegiul Economic ”Ion Ghica” din Târgoviște au participat la a 11-a ediție a programului internațional de orientare profesională Junior Achievement România, Job Shadow Day®. Programul facilitează accesul elevilor la lumea reală a locurilor de muncă și susține implicarea companiilor și a instituțiilor publice, de la manageri la profesioniștii din cele mai diverse meserii, în educația pentru orientare profesională a tinerilor.

La proiect au participat cu interes atât companii private, cât și instituții publice. Cele mai cerute meserii de anul acesta au fost cele de consultant financiar, agent poliție, lucrător în mass-media/ educație/ hotel-restaurante.

„Pentru mine Job Shadow Day a fost o experiență interesantă, pe care aș repeta-o oricând și din care am avut multe de învățat. Am învățat să mă descurc în diverse situații care presupun decizii rapide și să țin cont de latura temperamentală a oamenilor cu care lucrez.”, spune Corina Pătru, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Economic ”Ion Ghica”.

„Job Shadow Day mi-a oferit ocazia de a vedea îndeaproape ce responsabilități are o secretară, să pun întrebări și să mă lămuresc cu privire la lucrurile pe care nu le știam (având în vedere că noi studiem, la școală, ca disciplină, birotica și secretariat), să văd pe viu cum decurge o zi din viața unei persoane cu o astfel de meserie” , declară Gabriela Anastasoaie elevă în clasa a X-a la Colegiul Economic ”Ion Ghica”. Totuși, în program au participat și elevi interesați de meserii mai puțin populare cum ar fi cea de: lucrător într-o fabrică de înghețată, lucrător în hotelărie sau hair-stylist.

„Pentru mine experiența Job Shadow Day a fost un pas pentru a cunoaște și alte locuri de muncă decât cele la care mă gândisem până acum. Mi-a plăcut. Mă simt mai bogată” , Maria Alexandra Dumitrașcu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Economic ”Ion Ghica”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial