24 aprilie 2024
Târgovişte – „Când stingi un bec, se aprinde o stea. Încearcă și tu!”

Târgovişte – „Când stingi un bec, se aprinde o stea. Încearcă și tu!”

„Când stingi un bec, se aprinde o stea. Încearcă și tu!”

Ora Pământului la Târgoviște

Sâmbătă, 23 martie, orele 20:30-21:30

Sub deviza „Când stingi un bec, se aprinde o stea. Încearcă și tu!”, Societatea Astronomică Română de Meteori a participat la campania Ora Pământului (Earth Hour) încă de la prima ediție, în 2007, când evenimentul a fost organizat la Târgoviște în interiorul organizației, prin implicarea membrilor SARM.

În 2008, la solicitarea SARM s-au alăturat acestui demers două instituții, Complexul Național Muzeal Curtea Domnească (au fost stinse luminile la Turnul Chindia – Simbolul orașului – și Curtea Domnească )și Fundația Județeană pentru Tineret Dâmbovița (au fost stinse luminile la Casa Tineretului).

În 2009 a răspuns acestei solicitări și Primăria Târgoviște, orașul nostru devenind astfel oraș Earth Hour prin stingerea completă timp de o oră a iluminatului stradal, al clădirilor publice și al monumentelor istorice.

Cu stelele la Prefectură, de Ora Pământului

Pentru că stingerea luminilor timp de o oră, între 20:30 și 21:30, oferă unica ocazie locuitorilor de a vedea stelele chiar din centrul orașului prin dispariția poluării luminoase, membrii Societății Astronomice Române de Meteori vor instala în Piața Tricolorului (platoul din fața Prefecturii) două telescoape prin care, după lansarea lampioanelor, la lumina candelelor, locuitorii orașului vor putea privi obiectele cosmice.

Și pentru că anul acesta este prezentă și Luna pe cer, atracția o vor constitui craterele și munții de pe Lună.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial