20 aprilie 2024
Ştiai că azi e Ziua Mondială a Apei?

Ştiai că azi e Ziua Mondială a Apei?

COMUNICAT referitor la Ziua Mondială a Apei

Ziua Mondială a Apei este sărbătorită în fiecare an la 22 martie, constituind o modalitate de a concentra atenţia internaţională asupra importanţei apei în general, ca element esenţial pentru viaţă, fiind şi o ocazie de a susţine un mangement mai eficient al resurselor de apă potabilă.

O zi internaţională de celebrare a apei a fost propusă prima oară în anul 1992, la Conferinţa Naţiunilor Unite pentru Mediul Înconjurător şi Dezvoltare. Adunarea generală a O.N.U. a răspuns desemnând 22 martie 1993 ca prima Zi Mondială a Apei. În fiecare an, această zi supune interesului internaţional o problematică specifică apei potabile. Din această perspectivă, anul 2013 a fost denumit Anul Internaţional al Cooperării în Domeniul Apei, prin care se atrage atenţia asupra faptului că o cooperare la nivel planetar este esenţială în stabilirea unui echilibru între nevoile şi priorităţile populaţiei lumii şi distribuirea în mod echitabil a acestei resurse vitale, care trebuie utilizată şi ca un instrument al păcii.

Cu acest prilej, Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa atrage din nou atenţia asupra folosirii raţionale a resurselor de apă potabilă şi s-a alăturat campaniei de strângere de semnături “Apa – un drept al omului”, inţiată de Fundaţia „Eurodemocraţia”, prin care se solicită Uniunii Europene să garanteze acest drept, prin promovarea serviciilor de alimentare cu apă şi salubrizare, ca servicii publice esenţiale

Director General

ing. Radu Vasilescu

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial