22 aprilie 2024
Târgovişteanul Nelu Barbu, de la prezentator meteo, consilier al Vioricăi Dăncilă, la consul la Shanghai. Guvernul Orban îl trage pe dreapta

Târgovişteanul Nelu Barbu, de la prezentator meteo, consilier al Vioricăi Dăncilă, la consul la Shanghai. Guvernul Orban îl trage pe dreapta

Webp.net-resizeimageGuvernul Orban anunta ca va abroga in sedinta de miercuri hotararea prin care Guvernul Dancila l-a numit pe Nelu Barbu, purtator de cuvant al fostului Executiv, consul general al Romaniei la Shanghai.

Totodata, va fi anulata si hotararea prin care Adrian Georgescu, consul general, sef al Consulatului General al Romaniei la Milano, a fost rechemat in tara, precum si numirea lui Tiberiu Mugurel Dinu in locul acestuia.

“Proiect de hotarare pentru abrogarea Hotararii Guvernului nr.746/2019 privind numirea unui consul general.

Proiect de hotarare pentru abrogarea Hotararii Guvernului nr.565/2019 privind rechemarea si numirea unui consul general”, se arata in ordinea de zi a sedintei de guvern de miercuri.

Imediat dupa ce a fost investit, premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, sa verifice modul in care fostul premier a facut numirile unor consuli, la final de mandat.

Potrivit acestuia, cei care nu au avut nicio legatura cu diplomatia trebuie rechemati in tara.

“Va cer sa opriti toate simulacrele de concursuri la care s-a dat drumul pe ultima suta de metri de fostul guvern. De asemenea, ministrul de Externe va rog sa analizati modul in care au fost facute numirile pe pozitiile diplomatice de consul, consul general, sa verificati daca au fost respectate conditiile generale si sa ii rechemati pe cei care nu au avut nicio legatura cu diplomatia si masurile pe care trebuie sa le exercite personalul diplomatic”, a declarat premierul Ludovic Orban, la inceputul sedintei de guvern, la care a participat si presedintele Klaus Iohannis.

Amintim ca, pe 15 octombrie, Nelu Barbu, purtator de cuvant al Executivului Dancila, a fost numit consul general al Romaniei la Shanghai printr-o hotarare aprobata de Guvern.

“Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare. Domnul Nelu Vasile Barbu se numeste consul general, sef al Consulatului General al Romaniei la Shanghai, Republica Populara Chineza”, se arata in proiectul de hotarare publicat in MO.

Nelu Barbu s-a nascut in 1982, a absolvit cursurile Colegiului National Ienachita Vacarescu din Targoviste si apoi a fost licentiat al Universitatii Valahia Targoviste in Drept Penal.

Pe 5 februarie 2018, el a fost numit consilier de stat in cadrul aparatului de lucru al premierului, devenind purtatorul de cuvant al Guvernului Dancila. Anterior, in 2017, el fusese consilierul ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, in Cabinetul Grindeanu.

Inainte de functiile guvernamentale, Nelu Barbu a fost jurnalist la Gandul.info, din cadrul Mediafax Group, prezentator la B1 TV (2011-2017), editor voce si prezentator meteo la Antena 3 (2005-2011). In perioada 2002-2005 a fost realizator de programe radio si editor voce la Realitatea TV.

Tot pe final de mandat, Iulia Adina Schnecker, sotia lui Niels Schnecker, colaborator al Antenei3, a fost numita consul la Madrid, acolo unde sotul sau are afaceri.

Totodata, Cezara Simona Steriu, fosta sotie a deputatului Valeriu Steriu, purtatorul de cuvant al PSD, a fost reconfirmata in functia de ministru consilier in Los Angeles,

sursa – ziare.com

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial