2 mai 2024
Ce cumpănă de moarte au avut doi turişti în drum spre Padina!

Ce cumpănă de moarte au avut doi turişti în drum spre Padina!

1 2Doi turiști din județul Prahova, aflați în dificultate în Masivul Montan Bucegi, au fost sprijiniți de jandarmii montani.
În urma unei solicitări prin S.N.U.A.U. 112, jandarmii din cadrul Postului Montan Peștera au intervenit în Masivul Montan Bucegi, în sprijinul unor persoane care se aflau în dificultate.
Turiștii, un tânăr în vârstă de 35 de ani și o tânără în vârstă de 22 de ani din municipiul Ploiești, judeţul Prahova se aflau în deplasare cu autoturismul pe traseul Contur Lac Bolboci – Padina cu intenția de a vizita obiective turistice.
2La un moment dat, în zona Blana din cauza gheții și a poleiului autoturismul a derapat și s-a răsturnat în afara părții carosabile.
Până la sosirea salvatorilor montani, turiștii au reușit să iasă nevătămați din mașină, însă tânăra care era speriată de șocul produs acuza dureri în zona toracică și a capului.
Ulterior aceasta a fost transportată de jandarmi în condiții de siguranță până în zona Dichiu de unde a fost preluată de o ambulanță și condusă la spital pentru continuarea investigațiilor medicale de specialitate.
Autovehiculul răsturnat a fost repus pe roți cu ajutorul unei echipe a Salvamont Dâmbovița.
3Acțiunea s-a încheiat după aproximativ 3 ore.
***
Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere
numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 pentru a
solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.
COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL
AL IJJ DÂMBOVIŢA
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial