6 mai 2024
Poliția Dâmbovița anunță ce controale va face până pe 10 septembrie

Poliția Dâmbovița anunță ce controale va face până pe 10 septembrie

Până pe 10 septembrie a.c., polițiștii rutieri vor acționa pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița vor acționa pe raza județului pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație, dar și  pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice.

Astfel, prima zi de acțiune a vizat prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul indisciplinei pietonale, fiind aplicate 112 sancțiuni contravenționale, dintre care 59 pentru abaterile comise de pietoni.

De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 10 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.

Activitățile se vor concentra pentru depistarea și sancționarea abaterilor comise de bicicliști, iar pe parcursul zilei de mâine vor viza prevenirea accidentelor de circulație produse pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor și vehiculelor.

Joi, 7 septembrie, în atenția polițiștilor vor fi bicicliștii care afectează siguranța traficului rutier prin încălcarea normelor de circulație.

Totodată, la sfârșitul săptămânii, acțiunile vor continua pentru depistarea șoferilor care rulează cu viteză excesivă ori sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial