29 martie 2024
Târgovişteanul Daniel Natea, locul 3 la Grand Slam-ul din Azerbaijan!

Târgovişteanul Daniel Natea, locul 3 la Grand Slam-ul din Azerbaijan!

natea-bakuLocalitatea Baku a găzduit în perioada 9-11 mai 2014 unul dintre cele mai puternice turnee de judo din Europa.

La Grand Slam-ul din Azerbaijan, a fost prezent şi judoka Daniel Natea, din Târgovişte. În urma unor prestaţii pe măsură, sportivul antrenat de Iulian Crăciun a reuşit să se claseze pe locul 3, la categoria +100 de kilograme.

În disputa pentru medalia de bronz, Natea l-a depăşit, prin ippon, pe azerul Ushangi Kokauri. De asemenea, în meciurile din faza grupelor (B), sportivul nostru i-a învins, tot prin ippon, pe Andrey Fatyev (Azerbaijan) şi El Mehdi Malki (Maroc).

Singura dispută pe care Natea a pierdut-o la acest turneu a fost împotriva tunisianului Faicel Jaballah (3-4), din semifinale. Poziţionarea pe ultima treaptă a podiumului a făcut din Daniel să-şi asigure numai puţin de 200 de puncte în clasamentul mondial.

La Grand Slam-ul din Baku au luat parte 246 de sportivi (M – 156 – F – 90), ce au reprezentat 41 de ţări. Daniel Natea a fost singurul reprezentant al României, la turneul din Azerbaijan.

În cadrul întrecerii de la +100 de kilograme au luat parte 15 sportivi, iar pe podium s-au clasat: 1. Faicel Jaballah (Tunisia), 2. Anton Krivobokov (Rusia), 3. Daniel Natea (România) şi Renat Saidov (Rusia).

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial