1 mai 2024

Târgovişte – Un producător de îngheţată, cercetat pentru evaziune fiscală!

www.mariusbuga.ro_images_politia1Acţiune a poliţiştilor specializaţi în investigarea criminalităţii economice

În ziua de 26 februarie a.c., poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea actelor de comerţ ilicit, îndeosebi a pirateriei şi comercializării de produse contrafăcute.

În cadrul acţiunii, au fost verificaţi 28 agenţi economici şi 22 de autovehicule.

Totodată, au fost legitimate 25 de persoane.

Poliţiştii au constatat 3 infracţiuni, dintre care 2 la Legea 8/1996 privind drepturile de autor şi o faptă de evaziune fiscală şi au aplicat 30 de sancţiuni contravenţionale a căror valoare se ridică la 25.680 de lei.

De asemenea, au confiscat băuturi alcoolice, produse din tutun şi lactate, în cuantum de 3.154 de lei, a căror provenienţă nu a putut fi justificată.

Exemplu:

Administratorul unei societăţi comerciale este cercetat de poliţişti după ce a fost surprins în timp ce difuza opere muzicale purtătoare de drepturi conexe fără a fi autorizat în acest sens.

Un alt agent economic din Târgovişte este bănuit de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală întrucât în perioada ianuarie –februarie 2016, nu ar fi înregistrat în contabilitate toate veniturile obţinute din producerea şi comercializare de îngheţată.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial