20 aprilie 2024
Târgoviște – Un individ a ajuns pe mâinile polițiștilor după ce a furat mai multe produse din piață

Târgoviște – Un individ a ajuns pe mâinile polițiștilor după ce a furat mai multe produse din piață

Cercetat de polițiști pentru furtul unor bunuri 

Poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au identificat, pe o stradă din localitate, un bărbat, în vârstă de 44 de ani, care deținea asupra sa mai multe produse alimentare și articole vestimentare.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul ar fi sustras dintr-o piață bunurile respective.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt, fiind efectuate cercetări.

Pentru a preveni faptele de furt, polițiștii din Dâmbovița le recomandă agenţilor economici adoptarea unor măsuri de protecţie, astfel:

Instruiţi-vă periodic angajaţii, recomandaţi-le să acorde atenţie sporită persoanelor suspecte. În general, aceştia au un comportament specific, privesc mai degrabă în jurul spaţiului comercial şi la persoanele din magazin şi mai puţin la anumite produse.

Pe cei mai mulţi dintre infractori, o abordare de genul „pot să vă ajut cu ceva?” sau „vă pot ajuta să găsiţi ceea ce căutaţi?” îi va determina să-şi abandoneze planurile.

Dotaţi-vă magazinul cu un sistem de alarmă şi apelaţi la serviciile unei societăţi specializate de pază şi intervenţie rapidă.

Amplasaţi, în special în locurile cu risc ridicat, plăcuţe cu mesaje de avertizare prin care se informează publicul cu privire la existenţa unui sistem de monitorizare şi supraveghere.

Nu păstraţi sume mari de bani în casele de marcat şi nu oferiţi informaţii referitoare la paza societăţii unor persoane necunoscute!

După terminarea programului lăsaţi casa de marcat deschisă şi în mod vizibil lipsită de bani pentru a descuraja orice infractor aflat în căutare de bani lichizi.

Nu părăsiţi magazinul, chiar pentru câteva minute, fără să vă asiguraţi că aţi încuiat uşa şi aţi securizat celelalte căi de acces.

Înainte de închiderea magazinului, controlaţi toate raioanele pentru a nu oferi posibilitatea vreunei persoane să rămână înăuntru.

De asemenea, pe timpul nopţii, nu permiteţi pentru niciun motiv, accesul persoanelor necunoscute în incinta spaţiului comercial. Folosiţi, pentru a le servi, doar fereastra amenajată în acest scop.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial