26 aprilie 2024
Doi tineri, de 19 ani, cercetați penal după ce au fost depistați drogați la volan

Doi tineri, de 19 ani, cercetați penal după ce au fost depistați drogați la volan

Depistați în trafic sub influența unor substanțe psihoactive

La data de 25 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control, pe drumul județean 711, în localitatea Matraca, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din Târgoviște.

Întrucât exista suspiciunea că șoferul ar fi consumat substanțe psihoactive, acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, prezentând un rezultat pozitiv pentru consumul unor substanțe interzise.

De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat pe drumul național 72, în localitatea Picior de Munte, un alt tânăr, de 24 de ani, din comuna Dragodana, în timp ce conducea un autoturism, deși s-ar fi aflat sub influența unor substanțe psihoactive.

Acesta a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice, prezentând un rezultat pozitiv pentru consumul unor substanțe psihoactive.

În cauză, în ambele situații, polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

  • Măsură preventivă dispusă față de un tânăr 

La data de 24 noiembrie a.c., în urma continuării cercetărilor, față de tânărul de 19 ani, reținut pentru 24 de ore, la data de 23 noiembrie a.c., a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Activitățile de cercetare penală sunt efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial