18 mai 2024

Târgovişte – Un cuplu penal!

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiInfracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cercetate de poliţiştii dâmboviţeni

În noaptea de 13/14 februarie a.c., poliţiştii târgovişteni au depistat un tânăr de 20 de ani în timp ce conducea un autoturism pe strada Alea Sinaia din localiate, deşi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că autovehiculul i-a fost încredinţat pentru a fi condus pe drumul public, de către proprietar, o femeie de 34 de ani, care cunoştea faptul că tânărul nu posedă permis de conducere.

Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, respectiv „încredinţarea de către o persoană a unui autovehicul, pentru conducerea pe drumurile publice, altei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere”.

De asemenea, poliţiştii au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din Târgovişte.

Din cercetări a reieşit că valabilitatea autorizaţiei provizorii de circulaţie a autoturismului era expirată, iar tânărul nu poseda permis de conducere.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „punere în circulaţie ori conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii” şi „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.

Totodată, alţi doi tineri de 20 şi 22 de ani sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, respectiv „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”, după ce au fost depistaţi de poliţişti conducând autoturisme pe raza judeţului, deşi nu aveau acest drept.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial