5 mai 2024
Târgoviştean arestat pentru evaziune fiscală!

Târgoviştean arestat pentru evaziune fiscală!

catuse1Mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiști

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Arad pe numele unui bărbat din localitate.

Cel în cauză a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală.

Bărbatul a fost depus în Penitenciarul de Maximă Siguranță Mărgineni.

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiAcțiune a polițiștilor de la rutieră

Polițiștii de la rutieră au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au constatat 15 infracțiuni, dintre care 13 contra siguranței circulației pe drumurile publice și au aplicat 1092 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul amenzilor, 519 au fost pentru indisciplina pietonală, 23 pentru bicicliști și 3 pentru depășiri neregulamentare.

420 de pietoni au fost amendați pentru traversarea străzii prin loc nepermis și 99 pentru deplasări neregulamentare pe partea carosabilă.

www.mariusbuga.ro_images_biciclistiPentru deplasări sigure, polițiștii le recomandă bicicliștilor:

Echipați-vă corespunzător și respectați regulile de circulație!

Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să aveți vârsta minimă de 14 ani, să cunoașteți regulile de circulaţie și să fiți echipați corespunzător.

Când circulați pe bicicletă, nu traversați carosabilul pe trecerile pentru pietoni!

Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră.

De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare.

Totodată, trebuie echipată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu.

Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceți viteza, asigurați-vă temeinic şi acordați prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic.

Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, asigurați-vă temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul.

La schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă aveți prioritate de trecere, fiți siguri că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră!

Este interzis să circulați cu bicicleta pe drumurile publice acoperite cu polei, gheață sau zăpadă.

Circulați cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană, câte unul.

Nu circulați cu bicicleta dacă vă aflați sub influența băuturilor alcoolice.

Purtați cască de protecţie.Vă poate salva viața!

Nu transportați pe bicicletă bagaje de dimensiuni mari și nu vă agățați de vehiculele aflate în mers!

Copilul în vârstă de până la 7 ani poate fi transportat pe bicicletă de un adult, numai dacă vehiculul este prevăzut din construcție cu un suport special sau dacă are montat un dispozitiv omologat.

Vă dorim deplasări lipsite de evenimente negative!

pucb3Acțiune a polițiștilor din Pucioasa

În cadrul unei acțiuni organizate în intervalul orar 09:00-14:00, polițiștii din Pucioasa au verificat 29 de vehicule, au legitimat 37 de persoane și au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 6.835 de lei.

De asemenea, polițiștii au reținut 6 certificate de înmatriculare.

www.mariusbuga.ro_images_rutieraDepistați în timp ce conduceau vehicule neînmatriculate și fără a deține permise de conducere

Polițiștii de la rutieră au depistat un tânăr în timp ce conducea un autoturism deși nu poseda permis de conducere.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că autoturismul i-a fost încredințat de o femeie care avea cunoștință că acesta nu deținea permis de conducere.

De asemenea, alți doi bărbați sunt cercetați după ce au fost depistați în timp ce conduceau mopede neînmatriculate și fără a deține permise de conducere.

rutiAcțiuni pentru siguranța cetățenilor
În ultimele 24 de ore, 228 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție
Județean Dâmbovița au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor
antisociale și menținerea siguranței traficului rutier.
Din totalul polițiștilor, 172 au fost de la ordine publică și 38 de la rutieră.
Polițiștii din Dâmbovița au intervenit la 23 de evenimente, dintre
care 15 sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și au aplicat 411
sancțiuni contravenționale.
Valoarea totală a amenzilor se ridică la 75.675 lei.
Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 7 permise de conducere și au
retras 5 certificate de înmatriculare.
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial