20 aprilie 2024
Târgovişte – Slujbă specială la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște

Târgovişte – Slujbă specială la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște

procesiune Joi, 8 septembrie 2016, cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului, Ziua Municipiului Târgvoviște, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a celebrat Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște, istorica ctitorie a Sf. Voievod Neagoe Basarab, cu participarea oficialităților județene și municipale, a numeroși credincioși târgovișteni, precum și a unor oaspeți din străinătate.
   După finalizarea sfintei slujbe, Înaltpreasfinția Sa a condus Procesiunea cu icoana Maicii Domnului – Ocrotitoarea Municipiului Târgoviște, prin centrul orașului, până la Curtea Domnească, unde a avut loc un mic recital al Coralei Catedralei Mitropolitane și ședința festivă a Consiliului Local Municipal Târgoviște.
La această sărbătoare au participat și tinerii din Eparhia noastră care au fost prezenți la București, la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea, și grupul de alpiniști care, tot recent, a fost în Grecia, la inițiativa Primăriei Municipiului Târgoviște, ducând steagul Eparhiei noastre la Muntele Athos, cu binecuvântarea Înaltului Ierarh.
În cuvântul său de învățătură din Catedrală, de pe treptele Bisericii Mari Domnești de la Curtea Domnească și din cadrul ședinței festive a Consiliului Local Municipal, Înaltpreasfinția Sa a evocat importanța soteriologică și ecleziologică a Sfintei Fecioare Maria, Maica Domnului, locul ei în cadrul evlaviei liturgice ortodoxe, dar și importanța sărbătorii Zilei Municipiului Târgoviște, cu ocazia aniversării celor 620 de ani de atestare documentară.

Importantă cetate a culturii noastre, Târgoviștea este orașul tiparului românesc, reședință a voievozilor și mitropoliților munteni pentru câteva secole și spațiu al efervescenței culturale și spirituale pentru românii de pretutindeni.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial