4 decembrie 2022

TRAFIC DE DROGURI în Târgoviște! Procurorii DIICOT au descins, dimineață, în 19 locuințe!

www.mariusbuga.ro_images_mascatidProcurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Biroul Teritorial Dâmbovița împreună cu ofițeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, având suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, au anihilat activitatea infracțională a unei grupări de traficanți de droguri care aproviziona piața ilicită din municipiul Târgoviște.

Din materialul de urmărire penală administrat până în prezent în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că, la sfârşitul anului 2013 – începutul anului 2014, şaisprezece persoane au constituit un grup infracţional organizat având ca scop principal săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri, ulterior aceştia desfăşurând activităţi infracţionale din sfera traficului de droguri, în principal pe raza municipiului Târgovişte, procurând şi distribuind droguri de risc, respectiv cannabis, şi adiacent droguri de mare risc şi substanţe cu efect psihoactiv către un număr mare de consumatori.

Cei 16 suspecți sunt acuzați de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat prevăzută de art.367 alin.1 Cod penal, trafic de droguri de risc prevăzută de art.2 alin.1 din Legea nr.143/2000, trafic de droguri de mare risc prevăzută de art.2 alin.2 din Legea nr.143/2000 şi efectuarea de operaţiuni, fără drept, cu substanţe cu efect psihoactiv prevăzută de art.16 alin.1 din Legea nr.194/2011.

Sub coordonarea procurorilor DIICOT, în dimineaţa zilei de 28 septembrie 2014, au fost efectuate 19 percheziții domiciliare (17 pe raza judeţului Dâmboviţa şi două pe raza municipiului Bucureşti). Au fost descoperite şi ridicate 1,4 kg de cannabis, trei plante de cannabis ajunse la maturitate, trei arme neletale, cântare electronice de mare precizie, precum şi suma de 4.000 lei.

Totodată au fost puse în executare 18 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la audieri.

Percheziţiile s-au desfăşurat cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Bucureşti, SCCO Buzău, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale – Serviciul Operaţiuni Speciale Ploieşti şi Compartimentul Operaţiuni Speciale Dâmboviţa.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial