28 mai 2024
Târgovişte – Secţia de Boli Infecţioase, într-un sediu nou!

Târgovişte – Secţia de Boli Infecţioase, într-un sediu nou!

boliinPreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, și Ministrul Muncii, Rovana Plumb, au participat la evenimentul de inaugurare a noii locații a Secției Boli Infecțioase din incinta Spitalului Municipal Târgoviște.

La momentul inaugural au mai luat parte: Anne Jugănaru, Secretar de Stat în Ministerul Mediului, deputaţi şi senatori de Dâmboviţa, directorii mai multor instituţii publice, consilieri judeţeni, lideri ai unor partide politice, cadre medicale şi salariaţi ai Spitalului Judeţean.

Clădirea, ce aparține Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, adăpostește 3 secții: Secția Boli Infecţioase Adulţi, Secția Boli Infecţioase Copii şi Secția HIV/SIDA. Acestea au fost mutate din clădirea de pe strada Nicolae Filipescu din municipiul Târgoviște, din cauza condițiilor improprii desfășurării actului medical.

Valoarea investiţiilor se ridică la 280.000 lei, finanţare asigurată din veniturile proprii ale Spitalului şi de la Consiliul Judeţean.

Lucrările de reabilitare au constat în: amenajarea de grupuri sanitare în fiecare salon de la parter şi etaj, și lucrări de igienizare; refacerea sistemului de canalizare, decopertarea tencuielii din holuri și saloane, placarea cu gresie și faianță, recompartimentarea unor saloane, refacerea sistemului de instalaţii electrice în fiecare salon, igienizarea subsolului și amenajarea unui spaţiu farmaceutic în locaţia fostului laborator de toxicologie.

Radu Petrescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte:  „Cele trei secţii vor avea 79 de paturi, un laborator de analize medicale, farmacie, aparatură medicală necesară desfăşurării actului medical. Acum, instituţia corespunde din punct de vedere al normelor legale de autorizare şi acreditare şi asigură un act medical corespunzător. Nu ne vom opri cu modernizarea aici – avem de îmbunătăţit, în continuare, dotarea cu mobilier, cu materiale cu caracter funcţional, astfel încât pacienţii să ne aleagă şi pentru condiţiile oferite, nu doar pentru calificarea şi profesionalismul cadrelor medicale”.

Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJD:

 „În iunie 2013 am redeschis Spitalul Titu, pe 17 decembrie 2013 am finalizat proiectul european de 20 milioane Euro care era în impas, cu risc mare de neimplementare. Pe banii CJD, am făcut investiţii suplimentare de aproape 1 milion de Euro. Tot în anul 2013 – Secția de Diabet, accesul în curtea spitalului, alte lucrări de refuncționalizare a Unității de Primiri Urgențe (UPU) și modernizare a zonei care nu a beneficiat de bani europeni. Inaugurăm această secţie, dar avem proiecte şi pentru următoarea perioadă (…) Mă interesează să punem în valoare spitalul de la Moroeni, știți că am fost acolo în urmă cu două săptămâni cu domnul Ministru Bănicioiu. Pentru anul viitor, am promisiunea pentru două milioane de Euro pentru investiții – pentru a transforma acest spital într-un centru zonal de tratament pentru bolile de plămâni. În al doilea rând, anul viitor ne vom ocupa de dispensarul TBC, care are nevoie de acoperiș nou, dar și pentru Centrul de Transfuzii. De asemenea, vrem să modernizăm o clădire care să ne asigure un spațiu bun din incinta spitalului pentru laboratorul de medicină nucleară, care funcționează astăzi în curtea Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului, într-o locație improprie. Și aș vrea să mai știți că lucrăm la proiectele pe care le vom depune pentru finanțare europeană în exercițiul financiar 2014 – 2020. Am în vedere Reumatologia și ceea ce a rămas nemodernizat din zona principală a Spitalului Județean. Mai am în vedere Centrul de Recuperare Neuromotorie Copii de la Gura Ocniței”.

Rovana Plumb, Ministrul Muncii:

Am luat o serie întreagă de măsuri, am redeschis 24 de spitale şi continuăm finanţarea sistemului sanitar din România atât din punct de vedere al oferirii de servicii medicale, cât şi din punct de vedere al motivării personalului din sistemul sanitar. Punem accent pe finanţarea acestui sector”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial