3 mai 2024

Târgovişte – S-a ales cu dosar penal după ce a fost prins că vindea petarde!

www.mariusbuga.ro_images_petardeArticole pirotehnice, indisponibilizate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au depistat un bărbat, de 45 de ani, care deținea fără drept articole pirotehnice din categoria F2 și F3.

Persoana în cauză ar fi expus în vederea comercializării cele 1445 de obiecte pirotehnice.

Polițiștii au dispus indisponibilizarea bunurilor descoperite.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice, conform Legii nr. 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive.

Vă reamintim că în această perioadă, poliţiştii din Dâmbovița acţionează pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Astfel, polițiștii derulează acţiuni şi controale, atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale.

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiCercetați de poliţişti pentru încălcarea normelor rutiere

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au oprit, pentru control, pe raza municipiului Târgoviște, un autovehicul condus de un bărbat de 33 de ani, din București.

Din verificări a reieşti că valabilitatea autorizaţiei provizorii de circulaţie a autoturismului condus era expirată.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de punere în circulaţie ori conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii.

De asemenea, polițiștii au depistat un alt bărbat de 37 de ani, din Iași, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule, deși nu deținea permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte ansamblul.

Cel în cauză este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv.

www.mariusbuga.ro_images_lemneMaterial lemnos transportat ilegal, confiscat de polițiști

Poliţiştii din cadrul Posturilor de Poliție Gura Ocniței și Ocnița au acționat pe raza de competență, pentru a verifica legalitatea operaţiunilor cu material lemnos.

În urma acţiunii, poliţiştii au aplicat două sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.000 de lei și au confiscat 1.2 m³ de lemn, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative de proveniență și transport.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial