10 mai 2024

Ulmi – Bărbatul ăsta îşi făcuse FABRICĂ DE ARMAMENT acasă!

www.mariusbuga.ro_images_pustiPoliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au organizat o acţiune pe linia verificării respectării normelor legale privind regimul armelor şi muniţiilor.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au stabilit că un bărbat de 49 de ani, din Ulmi, a transformat arma neletală deţinută legal, într-o armă letală, prin modificarea caracteristicilor acesteia.

De asemenea, la domiciliul bărbatului au mai fost descoperite şi trei cartuşe confecţionate artizanal , cu proiectil din oţel.

Pe numele acestuia, a fost întocmit dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar bunurile descoperite au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, poliţiştii au descoperit la domiciliul unui bărbat de 60 de ani, din Târgovişte, un pistol cu gaze, supus autorizării.

În urma verificărilor efectuate a reieşit că, deşi valabilitatea permisului de port armă era expirată, acesta nu a predat arma la un armurier autorizat, în conformitate cu prevederile legale.

Bărbatul este cercetat pentru comiterea infracţiunii de „nedepunere a armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă”, iar arma descoperită a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial