29 martie 2024
Târgovişte – Lansare de carte dedicată monumentelor eroilor dâmbovițeni

Târgovişte – Lansare de carte dedicată monumentelor eroilor dâmbovițeni

dsc_0016Comunicat de presă

Lansare de carte dedicată monumentelor eroilor dâmbovițeni

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, a participat, la Muzeul de Istorie din Târgoviște, la evenimentul de lansare a cărții „Monumentele eroilor dâmbovițeni – memorii eterne ale neamului românesc”.

Lucrarea reprezintă un demers al filialei județene Dâmbovița ”Mihai Viteazul” a Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” de a omagia lupta și eforturile eroilor dâmbovițeni care au contribuit, cu viața, la scrierea istoriei românilor. Inițiativa în cauză a fost susținută și de Consiliul Județean Dâmbovița care a fost, în permanență, alături de activitatea Asociației Cultul Eroilor.

În cadrul unei scurte intervenții, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, a subliniat importanța acestei scrieri, prilej cu care a precizat următoarele: ”Vă salut pe toți și mă bucur că putem fi împreună la un asemenea eveniment, important pentru istoria românilor și pentru eroii românii. Lansarea de astăzi este un efort literar lăudabil, menit a aduce recunoaștere unor fapte eroice care au rămas în memoria colectivă nu doar prin cuvinte, ci și prin simboluri autentice ale istoriei poporului nostru. Este vorba despre monumentele istorice dedicate eroilor români pe care le regăsim în județul Dâmbovița.

Demersul filialei județene Dâmbovița a Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” de a reuni și prezenta toate aceste monumente reprezintă un elogiu adus sacrificiului asumat, uneori chiar cu viața, de cei care au fost scriitorii istoriei românilor de pe câmpurile de luptă, dar și un gest de nemăsurată recunoștință față de lupta lor pentru binele românilor. Sunt numeroase astfel de monumente în județul Dâmbovița, lucru care ne certifică, încă o dată, că trăim într-un loc în care valorile, demnitatea și respectul pentru țară au influențat destine și comunități întregi.

Ne bucurăm pentru faptul că, de-a lungul anilor și, îndeosebi, în acest moment, Consiliul Județean Dâmbovița a putut fi alături de Asociația Cultul Eroilor. Ne bucurăm pentru faptul că am putut sprijini această carte, care sper să ajungă în mâinile cât mai multor dâmbovițeni. Și, nu în ultimul rând, ne bucurăm pentru întreaga activitate pe care Asociația a reușit să o desfășoare pentru celebrarea amintirii fiecărui erou dâmbovițean.

Vă asigurăm că, și de acum înainte, Consiliului Județean Dâmbovița vă va sprijini demersurile și vă urez, cu acest prilej, să vă continuați activitatea cu succes.”

La eveniment au participat: reprezentanți ai Arhiepiscopiei Târgoviștei, filialei județene Dâmbovița ”Mihai Viteazul” a Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria”, Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, Garnizoanei Târgoviște, Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița, autorități locale și județene, precum și scriitori și istorici dâmbovițeni.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial