10 mai 2024
Târgoviște: Debut de an școlar în siguranță. Polițiștii, în jurul unităților de învățământ

Târgoviște: Debut de an școlar în siguranță. Polițiștii, în jurul unităților de învățământ

Debut de an școlar în siguranță

Încă din prima zi de școală polițiștii au avut o prezență activă în unitățile de învățământ, dar și în proximitatea acestora, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița fiind dispuse toate măsurile necesare pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Întrucât siguranța în școli reprezintă o prioritate, polițiștii de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei de la Biroul Siguranță Școlară au fost prezenți în proximitatea unităților de învățământ, dar și în zonele frecventate de elevi, pentru a discuta cu aceștia despre abandonul școlar, gestionarea eficientă a posibilelor stări conflictuale, bullying, plecările voluntare de la domiciliu și prevenirea consumului de substanțe interzise.

În cadrul discuțiilor inițiate, polițiștii i-au încurajat pe copii să solicite ajutor atunci când au nevoie și să evite anturajele negative.

Astfel de activități interactive vor continua pe tot parcursul anului școlar, obiectivul fiind acela de a asigura un mediu sigur pentru toți elevii.

În plus, pentru creșterea siguranței pe drumurile publice, reamintim că fiecare unitate de învățământ a fost inclusă în itinerariile de patrulare ale polițiștilor, iar în intervalele orare în care se efectuează intrarea și ieșirea de la cursuri, polițiștii vor fi prezenți în vederea fluidizării circulației.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial