26 aprilie 2024

Târgovişte – Cine şi cum beneficiază de scutiri de impozit!

sock.ro_images_taxe„Şi în anul 2017, la nivelul municipiului Târgovişte, vor fi în vigoare scutirile de impozit pe apartament, pe casă, pe terenul aferent locuinţei de domiciliu pentru proprietarii de imobile care au venituri sub nivelul salariului minim pe economie.

Trebuie însă menţionat faptul că cererile pot fi depuse exclusiv în cursul lunii decembrie pentru anul 2017, asta înseamnă că din momentul în care noi am luat hotărârea, târgoviştenii au la dispoziţie o lună şi câteva zile în care să-şi poată face dosarele pentru a putea beneficia de scutirile pentru impozitul pe apartament, respectiv pe terenul aferent locuinţei de domiciliu.

Este o prevedere din Codul Fiscal, pentru a se putea beneficia de scutiri pe anul următor, trebuie să depună documentele în anul precedent. Târgoviştenii trebuie să se grăbească, am întâlnit numeroase situaţii şi anul trecut, deşi termenul a fost ceva mai lung, cu cetăţeni care nu cunoşteau această măsură.

Este păcat, este al doilea an consecutiv în care administraţia publică locală oferă aceste facilităţi, cu menţiunea că spre deosebire de anul trecut, anul acesta avem în plus încă o facilitate şi se adresează celor care îşi construiesc locuinţe în condiţiile Legii 114/1996 a locuinţei sau prin credit şi pentru aceste persoane va fi valabilă scutirea de impozit, indiferent de cuantumul veniturilor.

Practic, am valorificat absolut toate prevederile Codului Fiscal care permite administraţiei publice locale să ofere aceste facilităţi”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial