18 mai 2024

Dâmboviţa – Sute de biciclişti, pietoni şi căruţaşi, amendaţi de poliţişti!

accl2Abaterile comise de pietoni, bicicliști și cărutași, sancționate de polițiști

În perioada 02-26 noiembrie a.c., polițiștii au acționat pentru depistarea și sancționarea indisciplinei pietonale și a abaterilor comise de bicicliști și căruțași.

Astfel, pe parcursul acestor zile, 474 de pietoni, 790 de bicicliști și 82 de căruțași au fost amendați pentru nerespectarea regulilor de circulație.

Sfaturi utile:

În sezonul de iarnă, bicicliştilor le este interzis să circule atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă.

Manifestaţi atenţie sporită în zona intersecţiilor. Opriţi-vă la colţul străzilor pentru a vă asigura că puteţi continua deplasarea în condiţii de siguranţă.

Concentraţi-vă permanent asupra traficului. Nu ascultaţi muzică şi nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce vă deplasaţi cu bicicleta.

Folosiți echipamente de protecție!

Căruțașul trebuie să aibă asupra lui actul de identitate, certificatul de înregistrare, iar pe vehicul montate placuţele cu numărul de înregistrare.

Să semnalizeze schimbarea direcţiei de mers cu braţul şi să se asigure corespunzător, să nu transporte în vehicule persoane care stau în picioare şi să nu abandoneze vehiculul pe drumurile publice.

Pe timpul nopții sau în condiții de vizibilitate redusă, este recomandat să poarte haine sau accesorii reflectorizante.

Vehiculele cu tracțiune animală nu trebuie oprite sau staționate pe partea carosabilă.

Pietonii au prioritate de trecere faţă de conducătorii de vehicule numai atunci când sunt angajaţi în traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate, marcate si semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor.

Traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzator, iar în lipsa acestora, în localităţi, pe la colţul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol.

Pietonii surprinşi şi accidentaţi ca urmare a traversării prin locuri nepermise, la culoarea roşie a semaforului destinat acestora sau nerespectării altor obligaţii stabilite de normele rutiere poartă întreaga răspundere a accidentării lor, în condiţiile în care conducătorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulaţia pe acel sector.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial