4 mai 2024

Târgovişte – CENTURA DE SIGURANŢĂ SALVEAZĂ VIEŢI!

www.mariusbuga.ro_images_centuraPoliţia dâmboviţeană atrage atenţia conducătorilor auto:

CENTURA DE SIGURANŢĂ SALVEAZĂ VIEŢI !

La nivelul judeţului Dâmboviţa, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier şi a Formaţiunilor de profil, în colaborare cu structura de prevenire a criminalităţii, au organizat acţiuni de informare a conducătorilor auto referitor la noile prevederi legale ce privesc siguranţa copiilor transportaţi în autovehicule.

Activităţile s-au desfăşurat şi în incinta unităţilor de învătământ, elevii fiind informaţi despre necesitatea şi importanţa portului centurii de siguranţă.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au distribuit 1300 de flyere.

Vă reamintim că, potrivit acestor norme legale ce intră în vigoare începând cu data de 14 februarie 2015, şoferul autovehiculului este sancţionat cu 4 – 5 puncte-amendă (390 – 487,5 de lei) şi 3 puncte de penalizare în cazul:

– nerespectării obligaţiei de a se asigura că minorii poartă centuri de siguranţă sau sunt transportaţi în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate, în condiţiile prevăzute de regulament.

– nerespectării dispoziţiilor privind transportul copiilor în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial