28 martie 2024

Târgovişte – Adolescent, de 16 ani, TÂLHĂRIT într-un parc din oraş! Infractorii, înhăţaţi de poliţişti!

talhv1Doi tineri au fost reţinuţi de poliţiştii târgovişteni, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie

Poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au probat activitatea infracţională a doi tineri din localitate, de 16 şi 18 ani, bănuiţi de comiterea infracţiunii de tâlhărie.

În sarcina acestora, s-a reţinut că în ziua de 01 decembrie a.c., au abordat un tânăr de 16 ani care se afla într-un parc din Târgovişte, l-au ameninţat şi i-au sustras telefonul mobil din buzunarul pantalonilor.

Poliţiştii au procedat la reţinerea celor în cauză pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Prejudiciul creat a fost recuperat şi restituit persoanei vătămate.

Pentru a nu deveni victima unei tâlhării, poliţia dâmboviţeană vă recomandă:

Atunci când vă deplasaţi prin zone aglomerate sau mai puţin tranzitate, nu vă expuneţi la vedere bijuteriile, telefonul mobil şi manifestaţi atenţie sporită asupra poşetelor, genţilor şi portmoneelor.

Nu vă lăudaţi persoanelor cunoscute întâmplător cu valorile pe care le deţineţi asupra dumneavoastră sau la domiciliu.

Când vorbiţi la telefonul mobil pe stradă, manifestaţi atenţie la persoanele din jurul dumneavoastră şi observaţi-le reacţia.

Dacă se încearcă smulgerea bunurilor personale, acţionaţi prompt şi alertaţi persoanele din imediata apropiere.

Opuneţi rezistenţă numai dacă integritatea dumneavoastră fizică nu este pusă în pericol. În caz contrar, renunţaţi la obiectele pretinse de agresor şi anunţaţi imediat Poliţia la 112.

Evitaţi să vă deplasaţi după lăsarea întunericului sau la ore târzii pe alei neiluminate, izolate şi necirculate, parcuri, pasaje subterane, parcări izolate, locuri din apropierea barurilor , iar dacă deplasarea este absolut necesară, apelaţi la serviciile de taximetrie autorizate.

Dacă sunteţi în pericol, cereţi sprijinul persoanelor de pe stradă, intraţi în cel mai apropiat magazin sau sunaţi la uşa unei locuinţe cu ferestre luminate;

Dacă vă aflaţi sub influenţa alcoolului, rugaţi să vi se comande un taxi şi nu acceptaţi să fiţi însoţiţi de persoane necunoscute;

Luaţi atitudine faţă de manifestările antisociale şi nu protejaţi infractorii prin tăcere. Gândiţi-vă că următoarea victimă puteţi fi chiar dumneavoastră !

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial