26 aprilie 2024
VIDEO! Urs de 200 de kilograme prins în “capcana” unui gard, în Dâmboviţa. Operaţiunea complicată în urma căreia a fost eliberat

VIDEO! Urs de 200 de kilograme prins în “capcana” unui gard, în Dâmboviţa. Operaţiunea complicată în urma căreia a fost eliberat

urs270814-1Un urs de 200 de kilograme si-a gasit capcana fix in gardul unui satean din Dealul Frumos, din judetul Dambovita. Animalul s-a prins in sarme si toata ziua s-a zbatut fara succes sa scape.

Abia dupa ce a fost tranchilizat de un veterinar, ursul a fost transportat cu o masina speciala la 20 de kilometri distanta, intr-o zona fara case.

Ursul a iesit miercuri din padure, cel mai probabil ca sa caute de mancare, insa gardul unui localnic din Dealul Frumos s-a dovedit o capcana de temut pentru animalul de 200 de kilograme.

urs270814-2“Cred ca le e foame si i-a mirosit a animale, a gaini, a porci. Dupa mancare vine… Daca ar veni in curte la mine, cum sa nu-mi fie frica”, spune un localnic.

Abia spre seara, un veterinar, impreuna cu reprezentantii DSV si cei ai Fondului de Vanatoare Runcu, a reusit sa adorma ursul.

Inginer Radu Bratu, fondul de vanatoare Runcu: “Am reusit sa-l eliberam din gard, a fost tranchilizat, i-a fost tratata laba, e o rana minora. S-a invartit in jurul gardului si sarma s-a tot strans in jurul labei.”

Animalul a fost transportat cu o masina speciala la 20 de kilometri distanta, intr-o zona fara case.

Localnicii stau cu teama acum, chiar daca nimeni nu a fost atacat.

“Daca e provocat, te ataca, nu-ti ramane nimic pe tine, toate hainele ti le face praf”, spune un barbat.

urs270814-3In ultimii ani, mai multe persoane au fost ranite de ursi in zona Buciumeni-Dealu Frumos. Un barbat de 71 de ani a murit dupa ce a fost atacat de un urs in timp ce culegea prune din livada. Alte doua persoane – tata si fiu – au fost atacate anul trecut de o ursoaica, in localitatea damboviteana Varfuri, in timp ce se aflau intr-un grajd din gospodarie. In aceeasi zi, un alt barbat, din aceeasi localitate, a fost ranit de un urs si a ajuns in stare grava la spital.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial