4 mai 2024
Dâmboviţa – Hoţi din locuinţe, mărci falsificate şi şoferi inconştienţi!

Dâmboviţa – Hoţi din locuinţe, mărci falsificate şi şoferi inconştienţi!

Doi tineri, autori a două furturi din locuinţe

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, în urma desfăşurării unor activiţăţi specifice, au reuşit să identifice autorii a două infracţiuni de furt calificat, comise în nopţile de 14/15 şi 17/18 iunie 2012, din locuinţele numiţilor I.V. şi C.D., ambele situate în comuna Bilciureşti, de unde au sustras bunuri în valoare de 4.200 lei. Autorii sunt 2 minori, ambii de 15 ani, din aceeaşi localitate, fiind prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte, care a dispus cercetarea acestora în stare de libertate, având obligaţia de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor doi.

• Acţiune pe linia respectării legislaţiei în domeniul protecţiei mărcilor şi indicaţiilor geografice

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor, au organizat şi executat o acţiune pe linia respectării legislaţiei în domeniul protecţiei mărcilor şi indicaţiilor geografice la o societate comercială, pe raza Oraşului Găeşti. Cu ocazia verificărilor efectuate au fost identificate 34 de produse (pantaloni, blugi şi pantofi sport) în vederea comercializării, în valoare de 2.400 lei, pentru care nu au putut fi prezentate documente de autenticitate şi de provenienţă, existând suspiciuni că acestea ar putea fi contrafăcute. Pe numele administratorului societăţii s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistratp şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate faptă (Art. 90 alin. 1, lit.b din Legea 84/1998 privind protecţia mărcilor şi indicaţiilor geografice).

• 2 persoane s-au ales cu dosare penale după ce au fost depistate în trafic de poliţişti dâmboviţeni

1. Lucrători din cadrul Poliţiei Oraşului Titu, au depistat pe D.N. 7, pe numitul M.D., de 45 de ani, din comuna Tărtăşeşti, în timp ce conducea autoturismul, deşi avea permisul de conducere suspendat ca urmare a comiterii unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice , având suspendat acest drept (OUG 195/2002, republicată).

2. Lucrători din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti, l-au depistat pe numitul T.I.A.,de 22 de ani, din comuna Gura Şuţii, în timp ce conducea un autoturism, având o îmbibaţie alcoolică de 0.66 mg/l alcool pur în aerul expirat Pe numele bărbatului, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice ( art. 87 alin. 1 din OUG 195/2002, republicată).

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial