25 aprilie 2024

Primăria Târgoviște va ridica un nou adăpost pentru câinii fără stăpân!

www.mariusbuga.ro_images_caini„Pe bugetul anului viitor vom amenaja un adăpost pentru câini. Adăpostul pe care îl avem este de 80 de locuri. Indiferent de măsurile pe care le-ai lua ca şi autoritate publică locală, în momentul în care ai strâns 80 de câini de pe stradă, pentru cel puţin 40 de zile lucrătoare trebuie să te opreşti pentru că nu ai unde să-i mai duci.

Am avut un control de la organele competente care ne-au impus, printre altele, să avem recipienţi din inox pentru câini. O s-o facem şi pe asta. Până la jumătatea anului viitor vom avea un adăpost de cel puţin trei ori mai mare. Ştiu că există o anumită organizaţie de protecţie a animalelor care reclamă peste tot faptul că la Târgovişte, în această zonă a câinilor comunitari, există o problemă cu administraţia publică locală.

În urmă cu patru luni, scoteam la concesiune serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân în municipiul Târgovişte, unde eligibil era numai un ONG din această zonă a Protecţiei Animalelor. Nu a venit nimeni să colaboreze cu Primăria Târgovişte pe această chestiune. Încercăm să soluţionăm această problemă în cadrul legal, este singurul lucru pe care îl putem face ca administraţie publică locală.

Câte dintre unităţile administrativ-teritoriale învecinate au organizat un serviciu de gestionare a câinilor fără stăpân aşa cum le obligă legea? O să găsim după aceea şi răspunsul la numărul foarte mare de câini comunitari din municipiul Târgovişte şi la faptul că apar permanent alte exemplare în diferite zone, lucru semnalat de cetăţeni.

Dacă vrem să combatem acest fenomen eficient, trebuie să-l combatem integrat. Putem să avem la Târgovişte un adăpost de 1000-2000 de locuri. Niciodată nu vom combate acest fenomen dacă din zonele învecinate se va alimenta permanent oraşul cu câini”, a declarat primarul interimar al Târgoviștei, Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial