29 noiembrie 2021
Târgoviște – A doua acțiune de combatere a insectelor, prin pulverizare aeriană

Târgoviște – A doua acțiune de combatere a insectelor, prin pulverizare aeriană

A DOUA ACȚIUNE DE COMBATERE A INSECTELOR PRIN PULVERIZARE AERIANĂ

În perioada 27 iulie – 2 august 2021, în intervalul orar 05.30 – 10.00, va avea loc a doua acțiune de combatere a insectelor de disconfort (ţânţari, muşte, omizi, tigru de platan etc.), prin pulverizare aeriană, pe toată suprafaţa Municipiului Târgovişte (inclusiv în cartierele Priseaca şi Sagricom).

În cazul în care vremea va fi nefavorabilă (vânt, ploi, grindină) în prima zi a termenului menționat, acțiunea se va reprograma pentru următoarea zi propice acestei activități.Se vor folosi substanțe avizate de Ministerul Sănătăţii Publice – Comisia Naţională pentru Produse Biocide. Substanţa folosită pentru combaterea dăunătorilor este Aqua K-Othrine EW20, insecticid formulat pentru aplicare ULV.

Produsul nu este dăunător pentru oameni și nici pentru mediul înconjurător, însă este toxic pentru albine și organismele acvatice.Pentru evitarea intoxicațiilor familiior de albine se vor lua măsuri de închidere a stupilor sau de îndepărtare a acestora la o distanță de 10 kilometri față de locul unde se execută tratamentul.De asemenea, trebuie evitat pășunatul și consumul de fructe în zonele supuse tratamentului.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial