3 mai 2024

Târgovişte – A accidentat-o pe trecerea de pietoni şi a fugit de la locul faptei!

www.mariusbuga.ro_images_accident1COMUNICAT DE PRESĂ

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vă informează:

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Târgovişte au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe raza localităţii s-a produs un accident de circulaţie soldat cu rănirea unei persoane.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că un conducător auto de 28 de ani, din Târgovişte, în timp ce se deplasa pe strada Calea Domnească din localitate, a acroşat şi accidentat uşor o tânără de 19 ani, care traversa strada în mod regulamentar.

După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei fără încuviinţarea poliţiştilor.

Victima a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, fără a necesita internarea.

Pe numele celui în cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie”.

Poliţia dâmboviţeană atrage atenţia conducătorilor auto:

În cursul anului 2015, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor ori vehiculelor a constituit una dintre principalele cauze generatoare de accidente de circulaţie.

Astfel, pe fondul neacordării priorităţii de trecere, pe raza judeţului, au fost înregistrate 95 de accidente rutiere, dintre care 22 au fost grave şi 73 uşoare.

Totodată, în perioda de referinţă, poliţiştii au sancţionat 669 de conducători auto, cu 36 mai mulţi comparativ cu anul 2014, pentru nerespectarea regulilor privind acordarea priorităţii vehiculelor ori pietonilor.

Pentru a nu deveni victime ale unor accidente de circulaţie, poliţiştii dâmboviţeni recomandă pietonilor:

Să traverseze numai prin locuri special amenajate şi semnalizate sau pe la colțul străzii!

Să nu traverseze prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

La orice traversare, să se oprească în afara parții carosabile şi să se asigure!

Să aprecieze corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță şi să ia în calcul că atunci când traversează străzi cu mai multe benzi pe sens sau când se află într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fie prudenți!

Când traversează prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea lor să se asigure.

Să evite să circule pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Să folosească trotuarele, acostamentele, iar acolo unde acestea lipsesc, să meargă cât mai aproape de marginea drumului!

Să respecte întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor).

Poliţia rutieră recomandă: ALEGE VIAŢA! RESPECTĂ REGULILE DE CIRCULAŢIE!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial