17 mai 2024

Dâmbovița – Peste 500 de amenzi în numai două zile!

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiACŢIUNI ALE POLIŢIEI DÂMBOVIŢENI PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

Poliţiştii din Dâmboviţa au constatat 12 infracţiuni şi au aplicat peste 500 de amenzi,  în urma acţiunilor desfăşurate la sfârşitul săptămânii trecute.

Poliţia dâmboviţeană este la datorie permanent, pentru protejarea vieţii, integrităţii corporale şi a patrimoniului cetățenilor, precum şi pentru un trafic rutier în siguranță.

În perioada 13-15 martie a.c., peste 200 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Polițiștii au desfăşurat, în cele trei zile, 14 controale, 8 filtre şi 3 razii.

Au fost controlate 14 societăţi comerciale, 30 de obiective asigurate cu pază şi 179 de autovehicule.

În urma acţiunilor, poliţiştii au constatat 12 infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), dintre care 11 în flagrant delict.

De asemenea, au fost aplicate 515 sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la peste 61 000 lei.

Din totalul amenzilor, 65 au fost pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea nr. 61/1991 şi 6 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii au desfășurat acțiuni, în urma cărora au aplicat 434 de sancțiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 3 pentru consum de alcool şi 71 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 12 permise de conducere şi au retras 6 certificate de înmatriculare auto.

 

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial