3 mai 2024

Morteni – A băut şi s-a urcat pe scuter! Ce a urmat l-a băgat în spital

scutera1Poliţia rutieră reaminteşte cetăţenilor faptul că pentru a conduce pe drumurile publice un moped este necesar ca acesta să fie înregistrat în circulaţie, să se deţină permis de conducere categoria AM, iar vârsta minimă să fie de 16 ani împliniţi

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe raza localităţii Morteni s-a produs un accident de circulaţie soldat cu rănirea unei persoane.

Din cercetări a reieşit că un tânăr de 22 de ani, în timp ce conducea un moped, s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă.

Acesta a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În urma testării cu aparatul etilotest, tânărul a prezentat o alcoolemie de 0.44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, poliţiştii au stabilit că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele tânărului, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” şi „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului”.

Poliţiştii recomandă conducătorilor de mopede să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi să poarte întotdeauna casca de protecţie.

De asemenea, este recomandat ca pe durata deplasărilor să se concentreze în permanenţă asupra traficului şi să nu conducă sub influenţa alcoolului.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

Este indicat să adapteze în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic, să semnalizeze orice schimbare a direcţiei de mers şi să se asigure temeinic înainte de a începe manevra în sine.

Totodată, se recomandă să fie previzibili şi să nu facă slalom printre autovehicule, schimbând frecvent banda de circulaţie şi să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculele care circulă în faţa lor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial