24 aprilie 2024
Butimanu – Se fură cai în disperare! Şi proprietarii sunt de vină!

Butimanu – Se fură cai în disperare! Şi proprietarii sunt de vină!

Poliţiştii dâmboviţeni continuă cercetările pentru identificarea autorilor furturilor de animale comise pe raza de competenţă.

Şi dumneavoastră, cetăţenii, puteţi contribui la prevenirea comiterii unor astfel de fapte!

În ziua de 03.07. 2012, lucrătorii din cadrul Secţiei nr.3 Poliţie Rurală Butimanu au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în noaptea de 02/03 iulie a.c., persoane necunoscute au sustras 6 cabaline de pe raza satului Iazu, din gospodăriile a trei cetăţeni.

La faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare, ocazie cu care s-a constatat că proprietarii păgubiţi nu luaseră măsuri de asigurare a gospodăriei cu gard împrejmuitor şi nici o altă măsură de pază a animalelor.

În urma activităţilor de verificare şi cercetare, în ziua de 05 iulie, poliţiştii dâmboviţeni au identificat pe raza oraşului Răcari, sat Ghimpaţi, în zona pădurii Măriuţa, cele 6 cabaline, luându-se măsura predării acestora către proprietari.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi tragerii lor la răspundere penală.

Analiza acestui caz, dar şi a altor fapte de furt de animale sau de păsări a reliefat faptul că majoritatea furturilor de acest gen se comit pe fondul lipsei de preocupare a proprietarilor în asigurarea gospodăriilor şi a bunurilor ce le aparţin.

Pentru ca bunurile dumneavoastră să nu cadă în mâna infractorilor, poliţia dâmboviţeană vă adresează următoarele recomandări :

• Pe cât posibil, în timpul nopţii, asiguraţi iluminatul zonelor unde lăsaţi animalele şi păsările (grajduri, coteţe). • În timpul nopţii, asiguraţi cu sisteme de închidere (lacăte, zăvoare etc.) uşile grajdurilor sau anexelor gospodăreşti unde ţineţi animale şi păsările. • Animalele şi păsările lăsate nesupravegheate pe păşuni, izlazuri sau pe marginea drumului constituie o pradă uşoară pentru hoţi. Nu le creaţi această posibilitate!!! • Evitaţi amplasarea grajdurilor sau adăposturilor de animale şi păsări la distanţă mare de locuinţă sau în locuri izolate, fără să asiguraţi paza acestora. • Nu permiteţi accesul în gospodărie a vânzătorilor ambulanţi sau a celor ce se recomandă a fi cumpărători de animale, păsări sau produse agricole. • Dacă v-aţi hotărât să vindeţi un animal sau o pasăre, nu le oferiţi în schimbul unor promisiuni (cu atât mai mult unui străin); încasaţi banii în momentul vânzării. • Când plecaţi de acasă, rugaţi vecinii sau rudele apropiate să vă supravegheze curtea şi locuinţa. • Unul sau doi câini de pază vă pot scuti de multe neplăceri. • Pentru sesizări, poate fi apelat gratuit numărul de urgenţă 112!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial