26 aprilie 2024
Stăpânește aceste jocuri cu cărți pentru a te numi maestru

Stăpânește aceste jocuri cu cărți pentru a te numi maestru

Stăpânește aceste jocuri cu cărți pentru a te numi maestru

Dacă ar fi să întrebi câteva persoane care este cel mai greu joci de cărți probabil că o să primești un răspuns diferit de la fiecare dintre ei. Unele o să ți se pară mai grele, în timp ce altele probabil o să le consideri ușoare. Poate că și tu ai încercat să înveți un anumit joc care ți s-a părut foarte dificil de înțeles la început, dar cu timpul ai prins mai ușor ideea din spatele jocului. Beneficiază chiar acum de rotiri gratis fără depunere pentru a-ti crește șansele de câștig la cazino.

Jocuri de cărți greu de jucat

Te gândești și tu acum la acele jocuri care sunt greu de atins? Hai să vedem care sunt câteva jocuri pe care o bună parte dintre jucători le consideră grele.

Unul dintre jocurile selectate ca fiind cele mai grele este Pinochle. Acesta nu este în sine un joc greu de jucat sau la care este greu să devii foarte bun, dar este o provocare să încerci să înveți acest joc. Pinochle este un joc de echipă, fiind format din 4 jucători care alcătuiesc 2 echipe. Mai există și o altă variație a jocului care se joacă cu doar 3 jucători fără echipe, însă această variație este identică cu cea de 4 jucători.

La acest joc de reținut este faptul că nu se va folosi un pachet obișnuit de 52 de cărți. În schimb se va folosi un pachet alcătuit din doar 48 de cărți, fiind alcătuit din 2 seturi complete ale celor mai valoroase 6 cărți din joc: as, rege, regină, joker, 10 și 9.

Al doilea joc de cărți greu de jucat este Cribbage. De obicei acest joc se joacă cu doar 2 jucători, însă poate să fie jucat cu până la 6 jucători. Este un joc destul de popular în special când te afli într-un mijloc de transport cum este trenul sau avionul deoarece nu ai nevoie decât de un simplu pachet de cărți și o metodă prin care să poți ține minte scorul. Scorul îl poți ține atât pe o foaie normală, cât și cu ajutorul tablelor dedicate acestui joc, practic o bucată de lemn care are mai multe găuri în ea în care vor fi introduse două bețe pentru fiecare dintre jucători. Cribbage este un joc foarte popular în Marea Britanie și este singurul joc de cărți pe care îl poți juca în mod legal în cluburi sau în baruri fără să ai nevoie de permisiunea autorităților ca să faci acest lucru. Cribbage este un joc destul de greu de învățat din pricina faptului că nu se aseamănă aproape deloc cu vreun alt joc de cărți pe care îl cunoști deja.

Hand & Foot sau mâna și piciorul este un alt joc destul de greu de jucat care implică cărțile. Unele persoane spun că acest joc este foarte asemănător cu canasta, însă este destul de departe de acest joc din pricina dificultății mai ridicate. Niciun joc pe care îl joci cu mai mult de 4 pachete de cărți simultan nu poate să fie considerat un joc ușor. Acest joc este jucat de obicei de către 4 jucători care sunt împărțiți în câte 2 echipe și fiecare dintre jucători primește 2 rânduri de câte 11 cărți, un rând fiind mâna și celălalt piciorul. Fiecare jucător atunci când ii vine rândul poate să ia o carte fie din pachet fie din una dintre grămezile sale. Obiectivul principal este ca fiecare jucător să adune fie cel puțin 3 cărți de aceeași valoare, fie cel puțin 3 cărți ale căror valoare să fie crescătoare. Există însă mult mai multe reguli decât acestea la acest joc și poate părea destul de simplu la început, însă de multe ori jocurile care par foarte simplu de jucat în esență sunt printre cele mai complicate de fapt.

Jocuri la care câștigi greu

Odată ce ai învățat care sunt regulile de bază la jocurile de cărți trebuie să și pui în practică ceea ce tocmai ai învățat. Am văzut deja câteva jocuri care sunt greu de învățat și de jucat, însă să vedem care sunt câteva dintre jocurile la care este și mai greu de câștigat.

Whist face parte din categoria jocurilor greu de câștigat. Acest joc este un joc atât greu de învățat, de jucat, cât și de câștigat. Din fericire pentru tine, acest joc nu mai este prea popular în zilele noastre și în mare parte se juca la americani. Motivul pentru care acest joc este destul de greu de jucat este din pricina faptului că diferența majoră nu o fac cărțile bune sau mai puțin bune pe care poți să le primești, ci cât de bună memorie ai tu ca jucător. De obicei, echipa câștigătoare la Whist este cea care are o memorie foarte bună pe termen scurt sau o memorie fotografică.

Euchre este un alt joc la care este destul de dificil de câștigat și probabil nici acesta nu este unul la fel de popular, întrucât se joacă în mare parte în țările în care Engleza este principala limbă vorbită. Practic acest joc este ca un fel de Poker însă cu Jokerii adăugați. Acest joc este de foarte mult timp în funcțiune, motiv pentru care au apărut și destul de multe variații ale sale, dar și locuri în care încă se mai joacă. La Euchre se joacă doar cu cele 6 cele mai mari perechi de cărți dintr-un pachet de 52 de cărți, Joker-ul fiind uneori opțional. După ce 5 cărți au fost date fiecăruia dintre cei 4 jucători, restul cărților sunt plasate cu fața în jos. În acest moment multe dintre cărți se vor schimba și chiar își vor schimba valoarea, iar jucătorii vor trebui să se întrebe între ei care carte ce valoare are.

Concluzie

Chiar dacă aceste jocuri nu sunt la fel de populare în zilele noastre sau în Europa în special, este interesant să afli care au fost de-a lungul timpului printre cele mai dificile jocuri de jucat, de învățat și de câștigat.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial