28 aprilie 2024

Şoferii dâmboviţeni, supravegheaţi video! ALEGE VIAŢA! RESPECTĂ VITEZA LEGALĂ!

hotif1Poliţia rutieră recomandă:

ALEGE VIAŢA! RESPECTĂ VITEZA LEGALĂ !

În perioada 22-28 iunie a.c., poliţiştii rutieri au acţionat, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie, în special a celor produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

În cadrul acţiunilor, au fost folosite autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în sistem cascadă, pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora.

Acţiunea a făcut parte din calendarul de activităţi al poliţiilor rutiere europene TISPOL pentru anul 2015, în baza căruia se desfăşoară campania preventivă „SPEED”, pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre.

Poliţiştii dâmboviţeni au constatat 13 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice şi au aplicat 1019 sancţiuni contravenţionale pentru viteză excesivă.

În cazul a 15 conducători auto a fost dispusă şi măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pentru 90 de zile după ce au fost depistaţi în timp ce rulau cu o viteză de peste 50 de km/h peste limita legală.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial