12 mai 2024

CONTRABANDĂ! Poliţiştii din Târgovişte le-au stricat planurile unor afacerişti arădeni!

www.mariusbuga.ro_images_tigariBănuiţi de contrabandă cu ţigarete şi infracţiuni la Codul Fiscal, reţinuţi de poliţiştii de la Secţia nr.1 Poliţie Rurală Târgovişte

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Târgovişte au descins la locuinţa unui bărbat, de 45 de ani, din localitatea Peregu Mare, judeţul Arad, bănuit de comiterea infracţiunilor de contrabandă, deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespuzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg de tutun de fumat, alcool etilic peste 40 de litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare de alcool peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri şi producerea de produse accizabile ce intră sub incidenţa regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă.

Din cercetări a reieşit că pe parcursul acestui an, bănuitul, împreună cu un membru al familiei, ar fi produs şi comercializat ţigarete provenite din contrabandă.

În urma percheziţiei au fost descoperite 23.800 de tuburi destinate ţigaretelor, 18 kilograme de tutun, 4 aparate folosite la producerea ţigaretelor şi o cultură de tutun.

Prejudiciul cauzat este de 50.000 de euro.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al D.I.P.I şi D.O.S din cadrul I.G.P.R.

Cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca pe parcursul acestei zile să fie prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial