28 aprilie 2024
Şoferii care nu îşi echipează maşinile cu anvelope de iarnă riscă până la 20 de puncte amendă!

Şoferii care nu îşi echipează maşinile cu anvelope de iarnă riscă până la 20 de puncte amendă!

www.mariusbuga.ro_images_01.2014_zapada10Poliția rutieră atrage atenția conducătorilor auto:

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Aşadar, echipaţi-vă maşina corespunzător! Prevederile legale interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, însă fără a face vreo referire la o dată calendaristică.

Această contravenţie se sancţionează cu 9 până la 20 puncte-amendă, sancţiunea fiind însoţită de măsura reţinerii certificatului de înmatriculare.

Potrivit legislaţiei, pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, acestea trebuie să fie inscripţionate cu unul dintre simbolurile: ” MS”,” M+S”,” M.S.”sau ” M&S”, fără a fi incluse în această categorie anvelopele marcate numai ” all seasons”.

Poliţia rutieră le recomandă tuturor conducătorilor auto să asigure din timp dotarea autovehiculelor cu anvelope de iarnă, pentru a nu fi luaţi prin surprindere!

rutiReducerea riscului rutier, prioritatea polițiștilor

În ultimele două zile, polițiștii de la rutieră au fost prezenți în teren și au desfășurat activități pentru reducerea riscului rutier.

Astfel, în ultimele 48 de ore, polițiștii au constatat 4 infracțiuni contra siguranței circulației și au aplicat 479 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul amenzilor, 11 au fost pentru indisciplina pietonală, 21 pentru abaterile comise de bicicliști și căruțași și 5 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și pietonilor.

Pentru alte abateri, polițiștii au aplicat 366 de amenzi.

Nu uitați : imprudența în trafic vă poate costa viața, nu numai sănătatea, libertatea sau banii ! Fiți responsabili și respectați regulile de circulație!

polAcțiuni pentru siguranța pietonilor

Polițiștii rutieri și structura de prevenire a criminalității au organizat o acțiune stradală de informare pentru reducerea gradului de victimzare a pietonilor prin accidente de circulație.

Activitatea s-a realizat în Târgoviște, în zona unui centru comercial.

Polițiștii au stat de formă cu cetățenii și le-au oferit pliante cu recomandări preventive.

Totodată, polițiștii le-au atras atenția conducătorilor auto cu privire la importanța acordării priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea părții carosabile.

În primele 10 luni ale acestui an, pe raza județului Dâmbovița, s-au produs 93 de accidente de circulație în care au fost implicați pietoni.

Dintre acestea, 24 au fost grave și s-au soldat cu decesul a 7 persoane, rănirea gravă a altor 17 și rănirea ușoară a unui pieton.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial