3 mai 2024
Controale în zonele aglomerate din Târgovişte

Controale în zonele aglomerate din Târgovişte

Polițiștii dâmbovițeni au intensificat activitățile pentru limitarea infecției cu virusul Sars-CoV-2

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul tip de Coronvirus, sub autoritatea Instituție Prefectului, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, alături de polițiști locali și jandarmi, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Acțiunile organizate au vizat, în special, zonele unde se formează aglomerări de persoane, dar și verificarea agenților economici și a mijloacelor destinate transportului public în comun, scopul fiind acela de a limita răspândirea virusului Sars-CoV-2.

Astfel, au fost verificate 185 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 35 de operatori autorizați/transportatori, 114 de mijloace de transport public în comun, totodată, fiind legitimate 2.829 de persoane.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 134 de sancțiuni contravenționale, dintre care 131 pentru neportul măștii de protecție și 4 pentru nerespectarea prevederilor referitoare la circulație persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-5:00, valoarea sancțiunilor fiind de 6.500 de lei.

Având în vederea contextul actual, acțiunile desfășurate pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 vor continua.

Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze o distanță de siguranță atunci când se află în mijloacele de transport publice în comun, la cumpărături sau în alte locuri unde se pot forma aglomerări de persoane.

Purtați maca de protecție pentru siguranța și sănătatea dumneavoastră și a celor din jur!

Totodată, vă reamintim că în toate localitățile circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-5:00, este interzisă, cu excepțiile prevăzute de lege.

Orice nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul pandemiei de COVID-19, pot fi sesizate la TELVERDE – 0800800165.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial