12 mai 2024

Şoferi PERICOL pe drumurile din Dâmboviţa!

www.mariusbuga.ro_images_alcoolInfracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cercetate de poliţiştii dâmboviţeni

Poliţiştii rutieri au depistat trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 29 şi 74 de ani, în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, deşi se aflau sub inflenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, doi dintre aceştia au prezentat alcoolemii de 0.57 şi 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care au fost conduşi la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.

Tânărul de 29 de ani a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât şi prelevarea de mostre biologice necesare pentru stabilirea cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.

Pe numele celor în cază au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului”, respectiv „refuzul ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei”.

Un alt bărbat de 53 de ani, din Târgovişte, este cercetat pentru comiterea infracțiunii de „punere în circulație ori conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii”, după ce a fost depistat pe strada Calea Domnească din localitate în timp ce conducea un autoturism a cărui autorizație provizorie de circulație era expirată.

Totodată, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „fals în declarații” și „fals material în înscrisuri oficiale”.

Din cercetări a reieșit că un bărbat de 48 de ani, din Mogoşani, ar fi solicitat autorităţilor italiene preschimbarea permisului de conducere eliberat de statul român cu un document italian, deşi cel în cauză nu figura în evidenţele autorităţilor române ca posesor de permis de conducere.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial