2 mai 2024
Amendaţi de poliţişti din cauză că transportau lemne fără documente. Marfa a fost confiscată

Amendaţi de poliţişti din cauză că transportau lemne fără documente. Marfa a fost confiscată

Sancționați pentru încălcarea normelor din domeniul silvic

Pe parcursul zilei de ieri, 11 martie, polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea Mare și cei de la Formațiunea Rutieră Găești au surprins, pe drumul județean 702L, în localitatea Scheiu de Jos, respectiv pe drumul județean 702E, în orașul Găești, doi bărbați din comuna Ludești, în timp ce ar fi transportat cu două autoutilitare cantitatea totală de 2,4 m3 de material lemnos fără a deține documente legale.

Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 6.000 de lei, iar materialul lemnos a fost indisponibilizat.

Totodată, vineri, 8 martie, polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea Mare au depistat, pe drumul comunal 109, în localitatea Crângurile, un bărbat de 64 de ani, din comuna Ludești, în timp ce ar fi transportat cu o autoutilitară 1 m3 de material lemnos, deși nu deținea documente justificative în acest sens.

Persoana respectivă a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost indisponibilizat.

Tot pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Voinești au sancționat contravențional, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010  privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, un bărbat din Târgoviște.

Acesta a fost depistat de polițiști în timp ce transporta cu o autoutilitară 2,4 m3 de material lemnos, deși deținea un aviz de însoțire primar pentru cantitatea de 1,2 m3 de material lemnos.

Materialul lemnos pentru care nu exista documente a fost indisponibilizat și lăsat în custodia unui ocol silvic.

De asemenea, la data de 2 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au surprins, pe drumul național 7, pe raza orașului, o femeie din localitate, în timp ce ar fi transportat cu o autoutilitară 1,3 mmaterial lemnos pentru care nu deținea documentele prevăzute de lege.

Materialul lemnos a fost indisponibilizat, iar femeia a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010  privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

sursa: Poliţia Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial