28 martie 2024
Şoferi de microbuze şcolare, sancţionaţi de poliţişti

Şoferi de microbuze şcolare, sancţionaţi de poliţişti

microPe parcursul zilei trecute, polițiștii rutieri, sprijiniți de efective de la ordine publică, au acționat pentru verificarea legalității activităților de transport mărfuri și persoane. Acțiunea a vizat și transportul școlar.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale, au retras 3 certificate și 3 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

În cazul a 2 autovehicule, s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare.

Polițiștii rutieri, în colaborare cu efective de la ordine publică, au acționat pentru depistarea și sancționarea ilegalităților din doemniul transportului de mărfuri și persoane.

Activitățile polițiștilor au vizat și verificare legalității desfășurării transportului școlar.

Astfel, au fost controlate 112 autovehicule, dintre care 53 destinate transportului de elevi.

Pentru ilegalitățile constatate, polițiștii au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale, dintre care 9 conducătorilor vehiculelor destinate transportului școlar.

De asemenea, au fost retrase 3 certificate și 3 seturi de plăcuțe de înmatriculare, iar în cazul a 2 vehicule s-a dispus măsura suspendării dreptului de utilizare.

Exemple:

Polițiștii au oprit pe drumul național 7, pe raza localității Lungulețu, un operator de transport care efectua transport de persoane pe traseul București-Lungulețu-Poiana, prin servicii regulat-speciale, fără a deține licență de traseu.

Acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 9.000 de lei, fiind dispusă și măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare aautobuzului pentru 6 luni prin retragerea certificatului și plăcuțelor de înmatriculare.

Un alt operator de transport de persoane a fost amendat de polițiști după ce a fost depistat în timp ce transporta cu autobuzul mai multe persoane, pe ruta București-Lucianca-Cornești, fără a respecta prevederile legale în vigoare.

Totodată, a fost dispusă și măsura suspendării dreptului de utilizare a autobuzului, pentru 6 luni.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial