4 mai 2024
Şoferi beţi, prinşi de poliţişti la volan. Au rămas fără permis

Şoferi beţi, prinşi de poliţişti la volan. Au rămas fără permis

tirc3Conducători auto, aflați sub influența alcoolului, depistați de polițiști

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au depistat, pe raza localității Vișina, un bărbat de 59 de ani, din Răscăieți, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului.

Un alt bărbat de 66 de ani, din Niculești, care se afla sub influența băuturilor alcoolice, a fost surprins de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Crevedia.

În urma testării cu aparatul etilotest, cei în cauză au prezentat alcoolemii cu valori peste limita de 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind conduși la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

În cauză, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută de art. 336 din Codul Penal.

Stimaţi șoferi,

Poliţia rutieră vă reaminteşte că şofatul este incompatibil cu alcoolul, acesta reprezentând una dintre cauzele generatoare de accidente rutiere.

Vă informăm că în conformitate cu prevederile O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, conducerea sub influența băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune.

Totodată, persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge, riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă.

Nu conduceți autovehicule dacă ați consumat băuturi alcoolice! Respectați cu strictețe, pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, regulile privind circulația pe drumurile publice.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial