6 mai 2024
Mesajul poliţiştilor pentru pietoni: “Oferiți-le șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!”

Mesajul poliţiştilor pentru pietoni: “Oferiți-le șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!”

trecPentru reducerea gradului de implicare în accidente de circulație, polițiștii le recomandă pietonilor:

Traversați numai pe trecerile pentru pietoni după ce v-ați asigurat că șoferi au oprit autovehiculul și au înțeles intenția dumneavoastră.

La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

Oferiți-le șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Evitați să circulați pe partea carosabilă, folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față.

Pe timp de noapte, îmbrăcați obiecte de vestimentație care să aibă aplicate accesorii fluorescent-reflectorizante sau purtați o sursă de lumină, vizibilă din ambele sensuri.

Vă informăm că pietonilor și persoanelor asimilate acestora le este interzis:

Să se angajeze în traversarea drumului public atunci când se apropie un autovehicul cu regim de circulaţie prioritară care are în funcţiune semnalele speciale de avertizare luminoase şi sonore.

Să traverseze partea carosabilă prin faţa sau prin spatele vehiculului oprit în staţiile mijloacelor de transport public de persoane, cu excepţia cazurilor în care există treceri pentru pietoni semnalizate corespunzător.

Să prelungească timpul de traversare a drumului public, să se oprească ori să se întoarcă pe trecerile pentru pietoni care nu sunt prevăzute cu semafoare.

Să traverseze drumul prin alte locuri decât cele permise.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial