3 mai 2024

Doiceşti – Bărbatul acuzat de tentativă de omor, arestat preventiv!

catuse1Bănuit de tentativă de omor, reținut

În cursul nopții de 04 august a.c., polițiștii specializați în investigații criminale, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, au reținut pentru 24 de ore, un bărbat de 55 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de tentativă de omor.

Cel în cauză urmează a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Acesta este cercetat după ce, în după amiaza zilei de 03 august a.c., în urma unui conflict spontan generat de consumul de alcool, ar fi lovit cu un cuțit un bărbat de 72 de ani, din localitate.

Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Accidente rutiere ușoare

Pe raza județului Dâmbovița s-au produs 5 accidente rutiere ușoare, soldate cu rănirea ușoară a 6 persoane.

Exemple:

Un tânăr de 19 de ani, din Crevedia, în timp ce se deplasa cu bicicleta, pe fondul unei defecțiuni la vehicul, s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă, accidentându-se ușor.

Pe DJ 711A, un minor a fost rănit ușor după ce a căzut dintr-un atelaj hipo condus de tatăl lui.

Pe raza localității Titu, pe fondul nepăstrării unei distanțe corespunzătoare în mers, s-a produs o coliziune între 2 autoturisme în urma căreia șoferii au fost răniți ușor.

Cercetat pentru infracțiuni la regimul silvic

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Runcu au documentat activitatea infracțională a unui bărbat de 49 de ani, din localitate, bănuit de infracțiuni la Codul Silvic.

În sarcina acestuia s-a reținut că, în noaptea de 02 spre 03 august a.c., a tăiat fără drept mai mulți arbori dintr-un fond forestier din zonă.

Materialul lemnos, în cantitate de 4,7 mᶟ, a fost indisponibilizat, iar pe numele bărbatului a fost ăntocmit un dosar penal.

Pentru deplasări sigure, polițiștii le recomandă bicicliștilor:

Echipați-vă corespunzător și respectați regulile de circulație atât pentru siguranța dumneavoastră cât și a celorlalți participanți la trafic!

Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să aveți vârsta minimă de 14 ani, să cunoașteți regulile de circulaţie și să fiți echipați corespunzător.

Când circulați pe bicicletă, nu traversați carosabilul pe trecerile pentru pietoni!

Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră.

De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare.

Totodată, trebuie echipată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu.

Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceți viteza, asigurați-vă temeinic şi acordați prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic.

Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, asigurați-vă temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul.

La schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă aveți prioritate de trecere, fiți siguri că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră!

Circulați cât mai aproape de marginea din dreapta drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană, câte unul.

Nu circulați cu bicicleta dacă vă aflați sub influența băuturilor alcoolice.

Purtați cască de protecţie.Vă poate salva viața!

Nu transportați pe bicicletă bagaje de dimensiuni mari și nu vă agățați de vehiculele aflate în mers!

Copilul în vârstă de până la 7 ani poate fi transportat pe bicicletă de un adult, numai dacă vehiculul este prevăzut din construcție cu un suport special sau dacă are montat un dispozitiv omologat.

Având în vedere temperaturile foarte ridicate prognozate pentru aceste zile, polițiștii vă recomandă să evitați deplasările în intervalul orar 12.00-18.00.

Protejați-vă și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră!

Vă dorim deplasări lipsite de evenimente negative!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial