2 mai 2024
Serial EXCLUSIV: Spargeri după spargeri, iar organul… DOARME!

Serial EXCLUSIV: Spargeri după spargeri, iar organul… DOARME!

“In primavara anului 2000, am primit la birou un autodenunt al unui arestat din penitenciarul Margineni.

Hotul dorea sa ma deplasez in penitenciar si sa-l audiez in mai multe dosare penale nerezolvate (AN).

Printr-o adresa am solicitat aducerea lui in arestul IPJ Dambovita si dupa cateva zile am coborat in arest. C.N. a inceput direct destainuirile precizandu-mi cu lux de amanunte spargerile pe care le comisese in mai localitati din judet, la diferite S.R.L si A.F..

Deoarece nu aveam competenta in toate aceste fapte, a doua zi am revenit cu dosarele care erau in competenta mea. L-am scos din arest pentru reconstituirea faptelor si pentru a-l prezenta unui procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Racari.

In drum spre Parchet, in timp ce treceam prin localitatile de pe D.N 71, hotul imi arata cu mana alte S.R.L-uri care fusesera sparte de el. In una dintre aceste localitati m-am deplasat la seful de post si i-am adus la cunostinta ca am in autoturism autorul spargerilor de pe raza comunei.

Seful de post m-a privit incurcat si mi-a spus ca nu are in lucru astfel de fapte. Curios, si cunoscand unul dintre patronii ce fusesera pradati, am mers la domiciliul acestuia. L-am intrebat daca unitatea sa fusese sparta cu circa un an in urma si acesta mi-a raspuns ca da. L-am intrebat daca mai stie ceva de dosarul cauzei si acesta mi-a spus sec:

-Ce dosar, tu crezi ca si-a batut cineva capul sa cerceteze spargerea? Iti multumesc totusi ca ai trecut pe la mine sa-mi arati autorul spargerii care m-a pradat de cateva zeci de milioane.

Hotul a inceput sa rada si i-a zis patronului:

-Va rog sa ma iertati ca v-am lasat unitatea „ca pentru zugravit” (adica furase tot ce era in magazin), dar cu asa politist, se mai intampla….

Am intocmit raport catre conducerea I.P.J Dambovita cu cele constatate si ce credeti ca s-a intamplat? Acel sef de post este si astazi in aceeasi functie, numai ca a schimbat localitatea.

Ma intreb: C.N ,hotul o fi liber?

D.D”

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial